palkki

HIFK:n Ville Peltonen Jokereista: "On pakko myöntää että..."

12.09.2022 - 11:00:00

uutiskuva

Jääkiekon SM-liiga alkaa tällä viikolla 15 joukkueen voimin. Liiga ilmoitti jo aiemmin painokkaasti, ettei joukkuemäärä tule myöskään ensi kaudella kasvamaan.

Jokerit oli hakemassa Liiga-lisenssiä kaudeksi 2023-2024, mutta ovi lyötiin kiinni.

Taustalla oli salamyhkäisyys. Teemu Selänteen johtama projekti kaatui ja sen jälkeen Jokereihin liitettiin yhä useammin nimi Harkimo. Liiga ei halunnut sellaista Jokerit-joukkuetta mukaan, mihin olisi millään tavalla liittynyt seuran aiempi KHL-projekti. Tilanne päätettiin rauhoittaa.

Jokereiden paikalliskilpailijan leirissä, HIFK:ssa ollaan hyvin maltillisia silloin, kun puheeksi tulee Jokerit. Mutta millainen sarjajärjestelmä olisi tulevaisuudessa paras?

- Mä sanoisin tässä kohtaa näin, että pitää arvostaa SM-liigan nykyisiä omistajia. Antaa heidän kommentoida sitä asiaa, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen kommentoi Sport Contentille Liigan avaustilaisuudessa Tampereella.

- Meillä on 15 joukkuetta tällä hetkellä ja erittäin hyviä nuoria pelaajia kehittynyt tässä maassa. Varsinkin 1995 syntyneiden jälkeen ja he täyttävät tässä kohtaa meidän Liigaa. Heistä parhaimmat pelaa tietysti muualla, mutta heidän alla oleva massa on Liiga-pelaajia. Näin se on myös muissa ammattilaissarjoissa, eikä tämä mun mielestä ole mihinkään ehtymässä. Täällä tehdään erittäin hyvää pelaajakehitystyötä jo hyvin varhaisessa vaiheessa ja valmennus Suomessa on nuorten kohdalla hyvää, Peltonen mietti.

SM-liigalla on nyt hieno mahdollisuus, vaikka syyt sen taustalla ovat hyvin ikävät. Ukrainan sota teki KHL:ssä epämieluisan, jopa tuomittavan vaihtoehdon länsimaalaisille pelaajille, ja se on tuonut Liigaan tähtiloistetta.

- Meillä on myös maailman tilanteen takia tullut tänne suomalaisia kokeneita ammattikarjuja. Maajoukkuetason pelaajia ja legendoja ainakin omilla paikkakunnillaan. Pidän sitä erinomaisena asiana, Peltonen sanoi.

SM-liigan taso on nousussa. Kasvattajasarjan maineesta kärsinyt Liiga on saanut mieluisia paluumuuttajia ja sarjan taso on korkeampi kuin pitkään aikaan.

- Kyllä yksittäisessä pelissä voiton saamiseksi valmistautuminen täytyy olla yksilöllä ihan tapissa ja joukkueen peli pitää olla ihan priimaa. Mutta myös se kamppailuvaade ja luisteluvaade. Meillä on myös niin paljon erilaisia pelirytmejä, että tämä on sarja on taktisestikin pelaajalle haastava sarja pelata. Koen, että meillä on erittäin hyvä tilanne ja olen nähnyt tämän monta vuotta sitten, kun näki tämän ikäisten pelaajien kasvavan, enkä ollut yhtään huolissani, vaikka olikin juttua 15 joukkueesta, mutta nyt tämä tulee muuttumaan. Mulle on täysin selvää, että kilpailu on kovaa. Meillä on vähän erilainen markkina ja talous kuin vaikkapa Ruotsissa ja ymmärrän hyvin, että halutaan stabilisoida pienempi markkina, Peltonen näkee.

Tampereella on kiekkohuuma ja se rakentuu pitkälle sen varaan, että Tappara ja Ilves ovat nyt samaan aikaan huipulla. Helsingissä paikallispelejä ei ole nähty enää vuoden 2014 jälkeen, kun Jokerit lähti surkuhupaisalle retkelleen KHL:ään. Mikä on Peltosen kanta siihen, pitäisikö Helsinkiin saada taas paikallispelejä?

- Olen seurannut sitä lähinnä median kautta ja on pakko myöntää, että en pysy kärryillä. En sitten tiedä, pysyykö kukaan muukaan. Ehkä siinä se, Peltonen tyytyi toteamaan.

Teksti: Ville Hirvonen, Tampere Kuva: Juuso Pellava

Lue myös:   HIFK ei ole mestarisuosikki, Ville Peltonen: "Olemme siirtymässä kutoselta seiskalle"

Lue myös:   HIFK sai mieluisan paluumuuttajan - Ville Peltonen näki hänessä jotain jo 2011: "Erittäin lupaava jo silloin"


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset