palkki

Vahvistus tuli: FC Inter julkisti uuden päävalmentajan - "Yhteydenottoja on ollut paljon"

23.09.2022 - 15:01:00

uutiskuva

Jalkapallon Veikkausliigassa pelaava turkulaisseura FC Inter vahvisti perjantaina odotetun uutisen. FC Inter on solminut päävalmentajasopimuksen Jarkko Wissin kanssa kausista 2023 ja 2024. Sopimus sisältää myös yhden lisäkauden seuran optiolla.

Suomalaisissa jalkapallopiireissä tamperelainen Wiss, 50, ei juuri esittelyjä kaipaa. Wiss valmensi Veikkausliigassa Ilvestä kaudesta 2016 elokuuhun 2021 asti.

Hänet valittiin jalkapallotoimittajien toimesta heti ensimmäisellä kaudella vuoden valmentajaksi. Ilveksen kanssa hän juhli kertaalleen Suomen Cupin voittoa ja luotsasi joukkueen vuosi toisensa jälkeen liigan kärkikahinoihin. Kausi 2017 päättyi pronssijuhliin.

Ennen Ilves-vuosiaan Wiss valmensi useamman vuoden Suomen poikamaajoukkueita. Taustalla on myös mittava kansainvälinen pelaajaura 45 A-maaottelun kera. Viimeisen reilun vuoden ajan entinen keskikenttäpelaaja on valmentanut Ilveksen junioreita muutaman kerran viikossa sekä jakanut lajitietoaan Ruudun Veikkausliiga-lähetyksissä.

Kun Inter otti mieheen yhteyttä, niin Wiss oli välittömästi kuulolla.

- Yhteydenottoja on ollut viime vuodesta saakka paljon, ja osaa olen harkinnut ja miettinyt, mutta olen koittanut antaa aikaa myös perheelle. Kun Inter otti yhteyttä, kiinnostuin heti.

- Seurassa on hallinnollinen puoli kunnossa, se on hyvin johdettu ja struktuuri stadioneineen on hieno. Interissä on aina ollut hyviä pelaajia ja seuralle on syntynyt hyvä kannattajapohja ”suht lyhyessä” ajassa. Turussa olen saanut kokea sähköisiä otteluita monesti, Wiss jatkaa.

Interin pelaajasopimusrakenne on tällä hetkellä sellainen, että todella moni nykyinen pelaaja jatkaa sinimustissa myös ensi kaudella.

- Minun mielestä on paljon pelaajia, joilla uran päätepysäkki ei ole Inter. Monella on mahdollisuus jatkaa maailmalle ja joukkueessa on paljon pelaajia, millaisista tykkään. Heillä on oikeasti mahdollisuus ottaa isoja kehitysaskelia, pelaajana neljästi SM-kultaa huuhtonut Wiss toteaa.

Wissin sanat osuvat hyvin myös urheilutoimenjohtaja Jani Meriläisen ja FC Inter Turku Oy:n varapuheenjohtaja Nikolas Håkansin kertomaan visioon.

- Halusimme muutoksen tapaamme toimia ja Jarkon mukana sen varmasti saamme. Jarkolla on vahvaa näyttöä eteenpäin pyrkivien pelaajien kehittämisestä. Tuo on tapa mihin suuntaan haluamme seurana mennä ja Jarkon valinta tukee tätä täydellisesti, Meriläinen sanoo.

Wiss aloittaa työt sinimustissa meneillä olevan kauden päätyttyä marraskuun alussa. Meriläisen mukaan seura ei kokenut tarpeelliseksi tuoda ulkopuolista valmentajaa loppukauden taustaryhmään.

- Tämä kausi ei ole meidän osalta todellakaan ohi. Meillä on Mestaruussarjan jälkeen vielä ohjelmassa ottelut paikasta Konferenssiliigan karsinnoissa, joten pelattavaa todellakin on.

Veikkausliigan Mestaruussarja alkaa Interin osalta kotiottelulla Hakaa vastaan ensi viikon keskiviikkona.

Lähde: FC Inter

Lue myös: Tässä ovat La Ligan kovapalkkaisimmat pelaajat

Lue myös: Painajainen San Sirolla? ”Ne jotka buuaavat Donnarummalle, ovat aivottomia!”


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva