KATSO JOULUKALENTERIN PÄIVÄN TARJOUKSET
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

"Tiukin ja ankarin vastaus" - NBA-pomo varoitti seuroja tahallisesta häviämisestä

2.3.2018 - 08:41:53Koripalloliiga NBA:ssa on jälleen noussut puheenaiheeksi otteluiden tahallinen häviäminen, minkä avulla seurat yrittävät saada mahdollisimman hyvän varausvuoron seuraavassa NBA-draftissa. NBA pamautti viikko sitten Dallas Mavericksin omistaja Mark Cubanille peräti 600,000 dollarin sakot asian tiimoilta.

NBA:n komissaari Adam Silver on lähettänyt kaikille seuroille kirjeen, jossa varoitetaan tahallisesta häviämisestä.

- Useiden viime kausien aikana NBA:ssa on puhuttu silloin tällöin niin sanotusta "tankingista" (tahallaan häviämisestä) sekä julkisesti että liigamme sisällä. Olemme olleet varovaisia tehdessämme eroa joukkuieden uudelleenrakennuksen ja sen välillä, missä kentällä pelaajat tai valmentajat yrittävät hävitä otteluita, Silver kirjoitti kirjeessä, jonka USA Today oli saanut haltuunsa.

NBA muuttaa vuonna 2019 draft-systeemiään. Liigan jumbosijalle jääneen seuran todennäköisyydet ykkösvarausvuoron saamiseen draft-arvonnassa pienenvät.

- Ensimmäinen (uudelleenrakennus) voi olla hyväksyttävä keino rakentaa menestyvä joukkue liigan sääntöjen puitteissa. Jälkimmäisellä (tanking) ei ole mitään sijaa lajissamme. Jos ikinä saisimme todisteita siitä, että pelaajat tai valmentajat yrittivät hävitä, niin vastaus olisi tiukin ja ankarin, mitä liiga pystyy jakamaan, Silver jyrisi.

Cuban sanoi reilu viikko sitten haastattelussa, että Mavericksin kannalta olisi parasta hävitä tarkoituksella loppukauden ajan, jotta seuralla olisi paremmat asemat draft-arvonnassa.

Myös Lauri Markkasen Chicago Bulls kuuluu NBA:n kellariosastoon. Bulls ei ole pelannut NBA:n All-Star -tauon jälkeen enää parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan, koska "haluaa nähdä mihin nuoremmat pelaajat pystyvät".


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jokerit ahdingossa Moskovassa

18.12.2018 20:10:38

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mourinholla hurja hotellilasku

18.12.2018 18:24:17