palkki

Markku Kanerva teki selväksi – ”Katkeraa on johtoasema menettää”

24.09.2022 - 6:00:00

uutiskuva

Suomen jalkapallomaajoukkue Huuhkajat ei ole koskaan voittanut Romaniaa, eikä voittanut perjantainakaan Helsingissä. Kansojen liigan ottelu päättyi lukemiin 1-1.

Huuhkajien päävalmentajaa Markku Kanervaa harmitti.

- Voittoa lähdettiin hakemaan ja sitä ei saatu. Vähän pettynyt olo tässä on, hän sanoi.

Paperilla Romania on Suomea vahvempi joukkue. Sillä oli Helsingin ottelussa myös enemmän maalipaikkoja.

- Toisaalta Romania osoitti vahvuutensa. Pelasi hyvän pelin tänään. Teki meidän pelaamisen hankalaksi. Tietenkin se on katkeraa johtoasema menettää, Kanerva sanoi.

- Romania on hyvä joukkue. Taitavia kavereita. Hyviä yksi vastaan yksi -tilanteissa. Tokalla jaksolla yllättävän helposti saatiin avattua niitä, hän jatkoi.

Suomi sai toisella jaksolla kovaa painetta, mutta voittomaalia ei tullut. Toisaalta Romania oli vaarallinen vastahyökkäyksissään.

- Siitäkin on kiinni, miten pitää hyökätä. Käytiin tauolla läpi, miten prässiä saataisiin nostettua. Romania on taitava vaihtamaan puolta ja keskityksiä tuli. Kysymys on, että mistä pelaajia otat pois. Keskityksiä joka tapauksessa tulee. Silloin on hyvä, että maalintekosektorilla on myös tarpeeksi puolustajia, Kanerva arvioi.

Kanerva korosti, ettei Romania yllättänyt pelaamisellaan.

- Romania pelasi juuri siten, kuin odotimme. Joku pelaaja pelasi ehkä erilaisessa roolissa, kuin oletimme. Välillä he vetäytyivät taakse ja puolustivat yhdeksällä pelaajalla, mikä teki meidän hyökkäämisen vaikeaksi.

- Tiedossa oli, että Romania on vaarallinen vastahyökkäyksissä. Tilastojenkin perusteella ihan Euroopan kärkimaita. Tosi nopeasti lähtevät ne vastahyökkäykset, Kanerva lisäsi.

Huuhkajat ei Kanervan mukaan kokenut pelaajien pelikunnon osalta isompia takaiskuja.

- Rasmus Schüllerillä reisi kramppasi. Ei pitäisi olla mitään vakavampaa. Nikolai Alho sai tällin polveen. Jääpussia oli yhdellä sun toisella, mutta ei tässä mitään vakavampaa ole.

Maanantaina Suomi pelaa Podgoricassa Montenegroa vastaan. Voitto varmistaisi Suomen säilymisen B-tasolla riippumatta Romanian tuloksesta Bosnia-Hertsegovina vastaan.

- Matka jatkuu. Ei muuttanut kovinkaan paljon sitä lähtökohtaa. Montenegro meidän pitää voittaa vieraissa ja halutaan kakkossija saavuttaa, Kanerva päätti.

Teksti: Otto Palojärvi, Helsingin Olympiastadion

Lue myös: Lukas Hradecky pettyi – ”Ei mikään maailmanluokan joukkue ollut vastassa”

Lue myös Apea Teemu Pukki rehellisenä – ”Jäin vähän pelin ulkopuolelle”


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
Livetulokset