palkki

Entisellä formulalupauksella vaikea startti kauteen uudessa autoluokassa – ”On paljon parannettavaa”

8.05.2024 - 12:50:00

uutiskuva

GT-autoihin tälle kaudelle siirtynyt William Alatalo aloitti kautensa viikonloppuna Misanossa, Italiassa. Ensimmäinen kilpailuviikonloppu oli haastava, mutta toiveita jatkoon antava.

Valmistautuminen Misanon viikonloppuun oli jäänyt vähäiseksi aikatauluhaasteiden takia, mutta kilpakuljettajan tavoin, Alatalon odotukset olivat kuitenkin korkealla.

- Vaikka testit olivat jääneet yhteen sadepäivään ennen Misanon kisaa, olivat odotukset itsellä korkealla ja luonnollisesti tavoitteena oli hyvät pistesijat. Mutta paljon oli uusia asioita opittavana, jotka sitten vaikuttivat lopputulokseen, Alatalo kertoo tiedotteessaan.

Vapaissa harjoituksissa Alatalo otti tuntumaa autoon ja sen säätämiseen. GT-autoissa on paljon uutta ja opittavaa entiselle formulakuljettajalle, kuten luistonesto ja ABS-asetukset, joita kuljettaja pystyy itse säätämään ajon aikana. Toisessa vapaassa harjoituksessa alkoi askelmerkit löytyä ja säädöt olivat lähempänä kuljettajan ajotyyliä.

- Ensimmäisessä harjoituksessa oli aika lailla ruuhkaa, kun radalla oli samaan aikaan 23 kpl GT3-autoa ja 30 kpl GT Cup -autoja. Toisessa vapaassa harjoituksessa ajoin uusilla renkailla ja yritin saada ABS-asetuksia ja luistonestoa itselle sopivaksi. Sain autoa lähemmäksi omaa ajotyyliä, Alatalo jatkaa.

Alatalon tiimikaveri aloitti ensimmäisen kilpailulähdön ja toi auton vaihtoon sijalla 19. Alatalo sai taisteltua oman ajovuoronsa aikana sijoituksena jo parhaimmillaan 13:sta, mutta monivaiheisen lähdön maaliin Alatalo ajoi sijalla 18.

- Vauhti oli kohtalaista, ei mitenkään ihmeellisen hyvää. Toiset tiimit aloittivat kisan uusilla renkailla, joten heidän vauhtinsa oli luonnollisesti parempaa. Silti olisi pitänyt onnistua paremmin. Viimeisellä kierroksella sijoitus oli 13, mutta muutama mutka ennen maalia autossa bensapumpussa jokin häiriö. Siinä sitten tipuin ennen maaliviivaa. Valitettavasti.

Toisen kilpailulähdön aloitti Alatalo ruudusta 12. Lähtö oli tapahtumarikas heti startista alkaen. Alatalo toi auton vaihtoon sijalla 12. Tiimikaveri kärsi pienen kolarin ja Alatalon autokunta ajoi maaliin sijalla 13.

- Kisan startissa joku ajoi vähän perään, ja sen takia ajoin edellä olevaa autoa perään. Osuma oli pieni mutta vahinkoa silti tuli autoon. Autoon muutenkin vaihdettiin iskunvaimentimien asetuksia, jotka eivät toimineet. Hyvän kuskivaihdon jälkeen nousimme jo sijalle 10. Tiimikaverilla oli kisassa kolari, ja tippui muutaman sijan. Maalissa sijoitus oli 13. Kisan lopuksi rangaistuksien jälkeen lopullinen sijoituksemme oli 12 ja oman PRO/AM-luokan 5.

- Tiimi oli aika tyytyväinen, että päästiin edes maaliin ongelmien kautta. Itse tietysti toivoin oman luokan voittoa jopa, mutta ongelmien kautta pitää olla tyytyväinen viidenteen sijaan. Tiimillä on paljon parannettavaa, ja niin on myös kuskeilla.

Lähde ja kuva: William Alatalon tiedote

Lue myös: Suomalaiskuski loistovedossa Ferrarin ratissa – sekunnin virhe kostautui karulla tavalla

Lue myös: Suomalaislupaus avaa uudessa kilpailuluokassa – ”Tiedän vauhtini riittävän”


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset