palkki

Carlos Sainz pamautti yllätyksen ja voitti dramaattisen F1-kisan - Valtteri Bottaksen tallikaveri karmeassa kolarissa

3.07.2022 - 19:21:00

uutiskuva

Ferrarin Carlos Sainz on voittanut dramaattisen Silverstonen F1-kisan sunnuntaina. Toinen oli Red Bullin Sergio Pérez ja kolmas upeasti ajanut kotiyleisön suosikki, Mercedeksen Lewis Hamilton.

Kilpailu sai hyvin dramaattisen alun, kun heti startissa rytisi ja pahasti.

Mercedeksen George Russell osui Alfa Romeon Guanyu Zhoun autoon lähtösuoralla ja kiinalaisen auto lensi "katon kautta" ympäri. Zhou lensi lopulta aina ratavallien ulkopuolelle ja tilanteessa oli täyden katastrofin ainekset. Halo-turvakaari pelasti kiinalaisen hengen.

Zhou saatiin lopulta autostaan ulos ja hänen vahvistettiin olevan olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa.

Kisa oli Zhoun kolarin vuoksi pysähdyksissä kolme varttia, mutta lopulta päästiin matkaan.

Uusintalähdössä Ferrarin Carlos Sainz lähti paalulta ja piti myös kärkipaikkansa.

Sainz puolusti sijoitustaan aggressiivisesti Red Bullin Max Verstappenia vastaan, eikä medium-renkaisiin vaihtanut hollantilainen päässyt ohi.

Seuraavan kerran draamaa aiheutti Verstappen, joka tuli "turhaan" varikolle. Hollantilainen väitti auton olevan rikki ja näin hän teki ylimääräisen pysähdyksen. Tämän jälkeen hänelle vaihdettiin alle kovat renkaat, eikä hänellä ollut enää ollenkaan pitoa ja hollantilaisen kisa meni pilalle. Hän oli lopulta vasta seitsemäs.

Valtteri Bottaksen matka tyssäsi hetki tämän jälkeen. Hän joutui keskeyttämään reilun 20 kierroksen jälkeen ilmeisesti jonkun teknisen ongelman vuoksi.

Kilpailun loppuhetkiin saatiin myös vielä draamaa, kun Esteban Oconin auto hyytyi niin pahaan paikkaan, että kilpailunjohto otti radalle turva-auton. Turva-auton tullessa sisään kilpailua oli jäljellä enää vain 10 kierrosta ja voitosta taistelivat aluksi Ferrari-kuljettajat. Uransa ensimmäisen paalun ottanut Sainz ohitti tyylikkäästi Charles Leclercin ja nappasi todella maukkaan voiton. Voitto oli hänelle uran ensimmäinen formula ykkösissä. Leclerc putosi jopa neljänneksi kun Red Bullin Sergio Pérez pääsi hänestä ohi, kuten myös Hamilton.

Kilpailun viimeiset kierrokset olivat loistavaa kilvanajoa. Sijoitukset etenkin kärjen takana vaihtelivat tämän tästä ja yleisö oli haltioissaan. Hyvän kisan ajanut kotiyleisön suosikki Lewis Hamilton käväisi kilpailussa kärjessä ja lopussa myös toisella sijalla, mutta taipui lopulta kolmanneksi. Mercedes on kuitenkin palannut huipulle ja autolla pystyy ainakin nyt ajamaan jopa voitoista.

Silverstonen kisa vaati monta keskeyttäjää. Peräti kuusi autoa joutui jättämään leikin kesken. Bottaksen, Zhoun ja Oconin lisäksi muun muassa Mercedeksen George Russell joutui keskeyttämään. Hänen autonsa vaurioitui startin kolarissa.

Teksti: Ville Hirvonen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset