NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Joni Ortio mahdollisesta NHL-kutsusta: Kun sen on aika tulla, niin se tulee

27.1.2014 - 08:52:25Rapakon taakse täksi kaudeksi palannut maalivahti Joni Ortio on esittänyt vakuuttavia otteita jaääkiekkolliiga AHL:n Abbotsford Heatissa. Ortio on voittanut kauden 23 ottelustaan 17.

Ortio on AHL-vahtien tilastoissa kolmantena voitoissa ja seitsemäntenä sekä päästettyjen maalien keskiarvossa (2,22) että torjuntaprosentissa (92,5).

Abbotsford on NHL-seura Calgary Flamesin farmijoukkue. Flamesin torjuntatöistä vastaavat Karri Rämö ja sveitsiläinen Reto Berra. Mahdollinen NHL-kutsu on käynyt Ortionkin mielessä, mutta 22-vuotias TPS-kasvatti ei ota asiasta stressiä.

- Kun sen (NHL-kutsun) on aika tulla, niin se tulee, Ortio totesi AHL:n verkkosivuilla.

Ortion joukkuekaveri, hyökkääjä Markus Granlund kävi jo Calgaryssä, mutta NHL-debyytti jäi laiturilta vielä tekemättä.

Ortio aloitti kauden Abbotsfordin kakkosvahtina ja kävi jopa ´farmin farmin´ eli ECHL:n puolella. Berran saatua NHL-kutsun, nappasi Ortio Heatin ykkösvahdin paikan ja voitti kauden yhdeksän ensimmäistä AHL-otteluaan.

Ortio on ollut yksi Abbotsfordin vahvan kauden takuumiehiä. Heat majailee Läntisessä konferenssissa neljäntenä vain neljän pisteen päässä pikkipaikalla porskuttavasta Teemu Pulkkisen Grand Rapids Griffinsista.

Ortio piipahti rapakon takana jo kausilla 2010-12, jolloin tilille tuli yhteensä 10 AHL-ottelua. Hän ei kuitenkaan ollut vielä tuolloin valmis. HIFK:ssa vietetty viime kausi toi paljon kokemusta ja myös paikan Leijonien MM-kisamiehistöön.

Ortio kokee nyt olevansa huomattavasti kypsempi pelaaja.

- Kyse on kokemuksesta. Olin pikku poika, kun tulin tänne (AHL:aan) ensimmäisen kerran. Olin pelannut ammattilaisena kotimaassa, mutta se on kuitenkin erilaista mennä eri maahan enkä vamaankaan ollut yhtä hyvä ammattilainen kuin nyt. Olen kaksi vuotta vanhempi ja kaksi vuotta kokeneempi. Siinä on iso ero. Sen takia tällä kertaa on ollut huomattavasti helpompaa, Ortio kertoi.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vili Sopanen jatkaa Lukossa

25.4.2019 15:42:47