palkki

Surullinen tapaus – Teemu Pulkkisesta tuli Putinin Venäjän työkalu

25.09.2022 - 0:40:00

uutiskuva

Jääkiekkoilija Teemu Pulkkinen päätti tällä kaudella jatkaa uraansa Venäjän KHL-liigassa Traktor Tsheljabinskin joukkueessa. Pulkkisella oli sopimuksestaan vuosi jäljellä.

Pulkkinen tienaa kaudestaan noin miljoona euroa. Siitä suurin osaa jää Venäjän 13 prosentin tasaveron myötä Pulkkiselle käteen.

– Hän sanoi heti, että hän tulisi takaisin. Siitä ei ollut epäilystä. Kaikki haluavat ansaita rahaa ja hän saa sitä paljon, kommentoi Traktorin kapteeni Sergei Kalinin venäläiselle Championatille muutama viikko sitten.

Kalinin ilmoitti samalla, että Pulkkinen toivoi mediavelvoitteidensa jäävän minimiin. Muita toivomuksia hänellä ei ollut.

Moskovan Dynamon ruotsalaispelaaja Jakob Lilja totesi kotimaansa medialle, ettei hänellä ollut taloudellisten asioiden takia muuta vaihtoehtoa kuin pelata Dynamossa. Sopimuksen purkamiseen hänellä ei ollut taloudellisesti varaa.

Pulkkisen osalta on spekuloitu vastaavaa. Mutta kaikkihan on vain spekulointia, koska Pulkkinen ei ole itse kommentoinut asiaa. MTV:n urheilu tavoitti Pulkkisen kesäkuussa, jolloin tämä sulki puhelimen.

Putinin hallintoon sidotussa KHL:ssä pelasi viime kaudella suomalaisia yli joukkueellinen. Kaikki pelaajat purkivat sopimuksensa paitsi Pulkkinen.

Venäjä käy raakaa ja epätoivoistakin sotaansa Ukrainassa. Tällä viikolla maassa aloitettiin osittainen liikekannallepano ja Putin vihjaili ydinaseistakin.

Samaan aikaan jääkiekkoliigaa pyöritetään Venäjällä maan energiavaroilla jättimäisin kustannuksin. Tällä halutaan viestiä kansalle, että maa eläisi ihan normaalia elämää.

Länsimaalaisia pelaajia KHL:ssä pelaa noin kolme joukkueellista. Näistä kaksi joukkueellista tulee Kanadasta.

Ulkomaalaispelaajia KHL:ssä on yhä mukana siksi, koska Vladimir Putinin hallinto haluaa osoittaa kansalleen, että asiat olisivat normaalisti. Pulkkinen päätti ihan vapaaehtoisesti ryhtyä ydinaseilla uhkailevan ja Suomellekin vihamielisen Putinin hallinnon eräänlaiseksi työkaluksi.

Palatessaan Suomeen Pulkkinen toivottavasti järjestää lehdistötilaisuuden, jossa selvittää tekemisiään. Hän on hyötynyt jääkiekkojulkisuudestaan Suomessakin ja on nyt Suomen kansalle selityksen velkaa.

Teksti: Otto Palojärvi

Lue myös: Pekka Virta latasi täyslaidallisen - "Miten se onnistuu kun yhdessä juokseminen on niin kovin vastenmielistä ammattilaisille"


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 


uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva