Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Erfan Zeneli: Perhe on jalkapalloakin tärkeämpää

7.05.2013 - 20:36:23HJK:ssa pelaava Erfan Zeneli syntyi tammikuussa 1986 Kosovossa. Suomeen hän saapui perheineen 6-vuotiaana isoveljensä Ridvanin perässä, joka pelasi tuolloin Veikkausliigaa Rovaniemen Palloseuran riveissä.

Lapin tammikuu pääsi yllättämään pikkupojan täysin.

- Minulla oli jalassa polven alapuolelle yltävät shortsit. Se oli shokki. Isosisko otti minua kädestä kiinni ja juoksimme sisään kun muut ottivat ihan rauhassa. En unohda sitä ikinä, Erfan Zeneli muistelee.

Jalkapallo on kansainvälinen kieli, jota puhutaan ympäri maapalloa, ja se auttoi myös Zeneliä sopeutumisessa Suomeen.

- Pietarsaaressa muistan heti ensimmäisissä treeneissä, kun yksi Simon-niminen kaveri tuli kättelemään minua ja pyysi parikseen. Uudet pelaajat pitää ottaa hyvin vastaan, kaikki muu tapahtuu sen jälkeen luonnollisesti.

94 Veikkausliigaottelua pelannut Ridvan on Erfanille edelleen merkittävä ihminen ja tärkeä esikuva.

- Hän on ollut minulle pienestä asti esikuva. Sanoin sille joskus, että minusta tulee parempi kuin siitä. Hän oli minusta todella hyvä pelaaja. Olemme aika samantyylisiä. Hän on auttanut minua todella paljon oikeaan suuntaan menemisessä.

Erfan Zeneli pelaa parhaillaan yhdeksättä vuotta HJK:n organisaatiossa. Väliin mahtui yksi kausi seuran farmijoukkueessa Ykkösessä, mutta muuten taitava laituri on kuulunut edustusjoukkueen kantaviin voimiin. Vaikka kuningaslaji on täyttänyt Erfanin elämän pienestä pitäen, ei se vedä vertoja perheelle.

- Se on maailman tärkein, perheeni on tärkeintä. Futis on kakkossijalla, viisilapsisen perheen kuopus toteaa varmasti.

HJK valikoitui ”Efun” seuraksi niin ikään ”perhesyistä”. Ridvan Zeneli pelasi helsinkiläisseurassa vuodet 2003-2005.

- Tulimme tänne, kun isoveljeni kirjoitti sopimuksen. Minä menin A-junioreihin ja olin siellä puolitoista vuotta ennen kuin Keke [Keith Armstrong] nosti minut suoraan liigajoukkueeseen.

Jalkapallon Veikkausliigan tämän vuoden teema on Respect. Liigan ensimmäinen Respect-ottelu järjestetään helatorstaina 9.5., kun HJK kohtaa IFK Mariehamnin. HJK kunnioittaa ottelussa entisen pelaajansa ja päävalmentajansa Kai Pahlmanin muistoa. Ottelu pelataan Sonera Stadiumilla klo 14 alkaen.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!