palkki

Uskomaton rahanahneus vie länsimaisia jääkiekon maajoukkuepelaajia Venäjälle

5.08.2022 - 7:00:00

uutiskuva

Ulkomaalaisvahvistusten määrä on tipahtanut jääkiekon KHL-liigassa Venäjän aloitettua viime helmikuussa raakalaismaiset sotatoimensa Ukrainassa. Useita ulkomaalaispelaajia on kuitenkin jatkamassa Venäjällä sodan kauhuista piittaamatta.

Venäjä on ajautumassa pakotteiden takia rajuun talouskriisiin, mutta KHL-seuroille riittää vielä rahoitusta valtiovallan siunauksella. Ulkomaalaisvahvistuksia otetaan mielellään KHL:ään ”todisteeksi” sarjan elinvoimaisuudesta.

KHL:ssä on yhä mahdollisuus tienata enemmän kuin esimerkiksi NHL:ssä tienaisi kaksisuuntaisella sopimuksella, jossa farmiin joutuessaan saa huomattavasti pienempää palkkaa. Joillekin jääkiekkoilijoille Venäjän houkutus on siksi liian suuri.

Tshekin ja Slovakian maajoukkuepelaajat ovat ensi kaudella vahvasti edustettuina KHL:ssä. Sopimuksen KHL:ään ovat Slovakian maajoukkuemiehistä tehneet puolustajat Christian Jaros ja Michal Cajkovsky sekä hyökkääjät Adam Liska ja Michal Kristof. Tshekeistä puolustajat Michal Jordan ja Libor Sulak sekä hyökkääjät Rudolf Cerveny ja venäläistaustainen Dmitri Jaskin.

Ranskan jääkiekon huippumattilaiset ovat harvassa, mutta kaksi heistä pelaa ensi kaudella KHL:ssä. NHL:ssäkin esiintyneet Stephane Da Costa ja Yohann Auvitu ovat tehneet KHL-sopimuksen.

Suomalaisista KHL:ssä pelaa alkavalla kaudella vain Teemu Pulkkinen. Ruotsalaisia KHL:ssä pelaa peräti neljä. Nämä veijarit ovat Robin Press, Viktor Svedberg, Jakob Lilja ja Fredrik Claesson.

Lilja ilmoitti, että hänen on pakko pitää sopimuksestaan Moskovan Dynamon kanssa kiinni, koska sen purkamiseen hänellä ei ole varaa. Svedberg edustaa maajoukkuetasolla Kazakstania, mutta pelaa ensi kaudella Venäjällä Avangard Omskin paidassa.

Latvialaisista KHL:ssä ovat maalivahti Janis Kalnins sekä hyökkääjä Nikolajs Jelisejevs. Latvian jääkiekkoliitto on pyrkinyt estämään latvialaispelaajien esiintymisen KHL:ssä.

Kanadalaisia KHL:ssä pelaa ensi kaudella ainakin 34, joista moni on pelannut NHL:ssä ja Kanadan olympiajoukkueissa. Yhdysvaltalaisia KHL:ssä on kahdeksan.

KHL-sopimuksessa on pelaajalle riskinsä. Pakotteista seuraavien Venäjään kohdistuvien rahasiirtoestojen takia palkkojen kotiuttaminen voi olla haastavaa. Ruplan kurssikin saattaa romahtaa, kun pakotteet alkavat purra kunnolla.

Teksti: Otto Palojärvi

Lue myös: Tilipäivä! NHL-puolustaja allekirjoitti rahakkaan sopimuksen


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset