palkki

Floridan ylivoimapeli edelleen surkeaa - Aleksander Barkov ja kumppanit menettivät saman tien kotiedun

18.05.2022 - 4:50:00

uutiskuva

NHL:n pudotuspelien toinen kierros käynnistyi tiistaina. Aleksander Barkovin Florida Panthers menetti saman tien kotietunsa. Florida taipui faniensa edessä Tampa Bay Lightningille 1-4.

Ottelusarjassa ovat vastakkain NHL:n runkosarjan paras joukkue Florida ja kaksi edellistä Stanley Cup -mestaruutta voittanut Tampa Bay. Joukkueet kohtaavat uudestaan Panthersin hallissa torstaina.

Barkovin lisäksi Floridan kokoonpanossa nähtiin hyökkääjät Anton Lundell ja Eetu Luostarinen. Panthersin puolustaja Petteri Lindbohm ei ole vielä päässyt pelaamaan kevään playoff-mittelöissä.

Tampa Bay teki 2-1 -voittomaalinsa kolmannen erän alussa. Corey Perry (1+1) pääsi laukomaan Pierre-Edouard Bellemaren aloitusvoitosta. Panthers-vahti Sergei Bobrovski torjui sen kudin, mutta ei enää Bellemaren jatkoyritystä.

Florida pääsi yrittämään tasoitusta ylivoimalla kolmannen erän jälkipuoliskolla, mutta tulos oli samaa kuin aikaisemminkin näissä pudotuspeleissä. Panthers on nyt päässyt yrittämään seitsemässä playoff-ottelussaan ylivoimalla 21 kertaa ja tuloksena on ollut nolla maalia.

Nikita Kutsherov (1+1) laukoi Tampa Bayn 3-1 -osuman ylivoimalla neljä minuuttia ennen loppua. Lightningin Anthony Cirelli teki loistavaa maskia Bobrovskin edessä. Maski oli niin hyvää, että Florida haastoi osuman maalivahdin häirintänä. Maali kuitenkin hyväksyttiin.

Floridan tulokseton haasto tiesi isännille jäähyä. Tampa Bayn Ross Colton viimeisteli loppunumerot sen ylivoiman aikana.

Florida meni 1-0 -johtoon avauserän jälkipuoliskolla vastahyökkäyksestä. Anthony Duclair viimeisteli NHL:n pudotuspelien toisen kierroksen ensimmäisen maalin Jonathan Huberdeaun poikittaissyötöstä.

Osuma oli Duclairille uran ensimmäinen NHL:n pudotuspeleissä. Hän teki tämän kauden runkosarjassa 31 maalia, mutta oli silti istunut Floridan edellisen ottelun katsomon puolella. Duclair palkitsi valmentajan päätöksen palauttaa hänet pelaavaan kokoonpanoon.

Tampa Bay tasoitti 1-1:een toisen erän jälkipuoliskolla ylivoimalla. Kutsherov harhautti Floridan tähtipuolustaja Aaron Ekbladin "kahville" ja tarjoili Perrylle, joka sai siirtää kiekon pömpeliin.

Bobrovski venyi kiekon eteen 32 kertaa. Tampa Bayn veräjänvartija Andrei Vasilevskille merkittiin yhtä monta torjuntaa.

Lue myös: Sveitsi yksi MM-lätkän neljästä puhtaan pelin joukkueesta - "Odotamme innoissamme uutta haastetta"

Lue myös: Ilveksen maalivahti solmi NHL-sopimuksen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva