NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Antti Ruuskanen on nyt olympiahopeamitalisti - ”Puhtaan urheilun voitto”

23.2.2017 - 21:10:04


Kansainvälisen Olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bach ojensi keihäänheittäjä Antti Ruuskaselle olympiahopeamitalin Lahdessa torstaina.

Ruuskasen olympiapronssi Lontoon vuoden 2012 olympiakisoista kirkastui hopeaksi, kun Ukrainan Oleksandr Pjatnitsjan jäi kiinni dopingista. Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF mitätöi ukrainalaisen tuloksen.

- Haluan esittää erityiskiitoksen Kansainvälisen Olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bachille, joka henkilökohtaisesti luovutti mitalin. Mielestäni tämä kuvaa parhaalla mahdollisella tavalla puhtaan urheilun voittoa. Tämän illan seremonia oli ikimuistoinen, ja tulen muistamaan tämän aina, toteaa Ruuskanen.

Muuttuneiden tulosten jälkeen järjestettävät mitalijuhlallisuudet ovat osa uutta Kansainvälisen Olympiakomitean toimintatapaa. Aloite on tullut alun perin Suomesta. Suomen Olympiakomitean entinen puheenjohtaja Risto Nieminen oli vahvasti rakentamassa uutta käytäntöä osana Olympic Agenda 2020 työtä.

Lahden MM-kisojen pääsihteeri Janne Leskinen oli myös tyytyväinen siihen, että hiihtotapahtumassa kunnioitetaan suomalaisten perinnelajin mestaria.

- Kun tällaista mahdollisuutta ehdotettiin, niin olimme heti valmiita. On suuri kunnia, että Ruuskanen sai mitalinsa MM-hiihtojen yhteydessä. Se korostaa myös sitä yhteistyön henkeä, jota olemme kisojen ympärille rakentaneet eri kesä- ja talvilajien kanssa, muistuttaa MM-kisojen pääsihteeri Janne Leskinen.

- Tilaisuus sopi myös hyvin kisojen Suomi 100 vuotta -teemaan. Onhan keihäänheitolla valtavat perinteet suomalaisessa urheilussa.

Lähde: Suomen Olympiakomitean tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!