palkki

Suuri määrä urheilijoita mukaan päättämään valtion urheilu- ja liikunta-asioista

16.09.2023 - 10:20:00

uutiskuva

Valtioneuvosto on asettanut Valtion liikuntaneuvoston 14.9. käynnistyneelle nelivuotiskaudelle. Mukana on myös useita urheilijataustaisia jäseniä.

Valtioneuvoston nimittämässä Valtion liikuntaneuvostossa on mukana 15 urheilutaustaista jäsentä. Puheenjohtajiston muodostavat puheenjohtaja, entinen urheilutoimittaja Timo Heinonen sekä varapuheenjohtajat, entinen kehonrakentaja Ritva Elomaa ja entinen pikaluistelija Mika Poutala. Kaikki kolme ovat myös kansanedustajia.

Kolmikon varajäseninä toimivat entinen koripalloilija, kansanedustaja Ville Kaunisto, kansanedustaja Jaana Strandman ja yliopisto-opettaja Jasmin Pyöriäinen.

Liikuntaneuvoston urheilijajäseniä ovat entinen painija, kansanedustaja Marko Asell, urheiluvaikuttaja, pääsihteeri Henrika Backlund, entinen jalkapalloilija, kansanedustaja Timo Furuholm, entinen triathlonisti, kansanedustaja Pauli Kiuru ja painija Arttu-Petteri Klami.

Muita jäseniä ovat kansanedustaja Tiina Elo, kauppatieteiden maisteri Miina-Anniina Heiskanen, rehtori Pasi Kivisaari, maatalous- ja metsätieteiden tohtori Erja Rappe ja kansanedustaja Mari-Leena Talvitie.

Jäsenten varajäsenistä löytyy myös urheilijaedustusta. Mukana ovat koripallovalmentaja Henrik Dettmann, entinen koripalloilija, yrittäjä Shawn Huff, thainyrkkeilyvalmentaja Edla Niemi, entinen jääkiekkoilija, kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo, urheilulääkäri Olli J. Heinonen ja entinen liikunnanopettaja, liikuntatieteiden maisteri Markku Siponen.

Muut varajäsenet ovat valtiotieteiden maisteri Marjukka Eveliina Mattila, filosofian maisteri Anu Rajajärvi, prosessinhoitaja Oskar Viding ja kansanedustaja Mia Laiho.

Valtion liikuntaneuvosto on Opetus- ja kulttuuriministeriön asiantuntijaelin, joka arvioi valtionhallinnon toimenpiteiden vaikutuksia liikunnan alueella, tekee aloitteita ja esityksiä liikunnan kehittämiseksi sekä antaa lausuntoja liikuntamäärärahojen käytöstä. Valtioneuvosto asettaa liikuntaneuvoston eduskunnan toimikaudeksi.

Neuvoston tehtävänä on muun muassa arvioida valtionhallinnon toimenpiteiden vaikutuksia liikunnan alueella, tehdä aloitteita ja esityksiä liikunnan kehittämiseksi sekä antaa lausuntoja toimialansa liikuntamäärärahojen käytöstä.

Lue myös: Tästä suudelmasta nousi iso kohu: ”Häpeällistä!”


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Max Verstappen pimahti täysin

21.07.2024 18:00:38
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Max Verstappen on pahassa pulassa

21.07.2024 16:36:12
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset