palkki

Suomella voi olla hurja potentiaali baseballissa

27.05.2023 - 0:38:00

uutiskuva

Suomen Pesäpalloliitto ja Suomen Baseball ja Softball Liitto aloittivat uuden luvun yhteistyössään pari vuotta sitten. Tänä aikana on työstetty uutta yhteistä strategiaa, haettu synergioita ja toimintatapoja, joiden avulla saadaan Pesäpalloliiton alaisten seurojen harrastajamäärät kasvuun ja pystytään liikuttamaan entistä suurempaa joukkoa suomalaisia

Kuluneen viikon aikana Suomessa on vieraillut delegaatio Baseball ja Softball maailman huipulta. Delegaation keulamiehenä on lajin ehdoton johtohahmo, kansainvälisen lajiliiton, World Baseball Softball Confederationin (WBSC) presidentti, Riccardo Fraccari. Hänen seurassansa Suomessa on ollut myös WBSC Europen presidentti, Krunoslav Karin. WBSC on yksi maailman suurimmista urheiluliitoista ja sillä on yli 65 miljoonaa rekisteröityä pelaajaa.

Viikon aikana Fraccari ja Karin ovat olleet mm tapaamassa Pesäpalloliiton johtoa toiminnanjohtaja Vesä Rämetin ja puheenjohtaja Ari Monosen isännöidessä vieraita liiton tiloissa sekä keskiviikon Superpesis ottelussa jossa Hyvinkään Tahko kohtasi Seinäjoen JymyJussit. Perjantaina illalla Fraccari ja Karin olivat vielä tutustumassa naisten Superpesikseen Roihu-Hamina ottelussa, jossa kentällä on myös pelaajia Suomen Softball maajoukkueesta.

Näiden tapaamisten lisäksi delegaatio on neuvotellut yhteistoiminnasta Suomen Olympiakomitean johdon kanssa painottaen erityisesti Baseball5:n asemaa uutena olympialajina ja sen potentiaalia isojenkin massojen urbaanina liikuttajana.

- On uskomatonta, että Suomesta löytyy pelaajia, jotka heittävät palloa yli 150 KmH nopeudella eikä baseball seurojen kykyjenetsijöillä maailmalla ole näistä pelaajista mitään tietoa. Siinä mielessä Suomesta voidaan puhua viimeisensä piilossa olevana lahjakkuuksien lähteenä, kertoo Riccardo Fraccari.

Fraccari nosti vierailun aikana esille erittäin merkittävänä tekijänä niin lajien kasvun, kuin myös PPL:n sekä Olympiakomitean yhteistyön kannalta uuden maailmalla todella nopeasti leviävän Baseball5 pelin. Tämä suhteellisen uusia laji on jo noussut seuraavien Olympiadien ohjelmaan.

Euroopan liiton presidentti Krunoslav Karin kertoi olleensa todella vaikuttunut pesäpalloilijoiden urheilullisuudesta ja erityisesti heidän heittovoimastaan. Karin uskoo, että Suomesta voi hyvinkin nousta pelaajia eri maiden ammattilaissarjoihin lähivuosina Australiassa talvisarjaa pelanneen pesislähtöisen Konsta Kurikan lisäksi.

Lähde: Pesäpalloliiton tiedote

Lue myös: USA:n NHL-pelaaja tykkää saunoa Tampereella – ”Ei ole koti-ikävää”


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset