NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Barcelonan satamassa tehtiin uimahyppyhistoriaa

30.7.2013 - 20:20:06

Barcelonassa MM-uinneissa kilpaillaan myös ensimmäistä kertaa korkeiden uimahyppyjen maailmanmestaruuksista. Kisat hypätään Barcelonan satamassa, jossa on 20 metrin lava naisille ja 27 metrin lava miehille.

Lajihistorian ensimmäisen MM-kullan naisten kolmen kierroksen kilpailussa vei USA:n Cesilie Carlton pistein 211,60. Hopeaa otti hänen maannaisensa Ginger Huber (206,70) ja pronssille hyppäsi Saksan Anna Bader (203,90).

Miesten viiden kierroksen kisa hypätään kahdelle päivälle jaettuna. Maanantain kahden kierroksen jälkeen johtoa pitää Kolumbian Orlando Duque. Ratkaisevat kolme kierrosta hypätään keskiviikkona.

- Tämä on mahtava tapahtuma, joka tarjoaa upeita suorituksia ja korkeita pisteitä. Olen tuomaroinut myös allashyppyjä, mutta kolme edellisvuotta olen ollut tuomarina Red Bull Cliff Diving -sarjassa. Sen vuoksi minut pyydettiin myös MM-kisoihin tuomariksi, kertoi miesten kilpailussa tuomarina toimiva USA:n uimahyppylegenda Greg Louganis Kansainvälisen uimaliiton verkkosivuilla.

- Olen miettinyt itse asiaa. Mikäli sen joskus tekisin, hyppäisin voltin kolmessa asennossa. Haluaisin mielelläni kokeilla sitä, mutta tekisin sen vaiheittain turvallisuuden varmistaakseni, nykyään 53-vuotias urallaan neljä olympiakultaa voittanut Louganis vastasi kysyttäessä hyppäisikö hän itse 27 metristä.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!