COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Vähintään kuusi MM-rallia Suniselle WRC-autolla - Manageri: "Ei riitä!"

8.11.2017 - 14:10:11


WRC2 -luokan MM-pronssiin päättynyt rallikausi toi Teemu Suniselle mitalin lisäksi varmuuden siitä, että tulevaisuus on nimenomaan WRC-autossa.

Kesän kilpailut Puolassa ja Suomessa osoittivat kiistatta, että Suninen, 23, pääsee oikeuksiinsa vasta "isojen" autojen ratissa. Seitsemän osakilpailua kovatasoista WRC2 -luokkaa olivat jokelalaiselle viimeinen välipala ennen tositoimiin siirtymistä.

Manageri Timo Jouhki on neuvottelut kaikessa hiljaisuudessa Suniselle sopimusta, joka takaa työpaikan näillä näkymin liki koko MM-sarjaan 2018.

- Tarjous on tullut kuudesta osakilpailusta M-Sportin WRC-autolla. Sitä ehdotusta nyt pohditaan, tilanne on auki, Jouhki sanoo.

Pohdintaa aiheuttaa kilpailujen määrä, jonka Jouhki haluaa ehdottomasti olevan korkeampi.

- Kuusi ei riitä. Teemulle vaikeissa kilpailuissa, kuten Montessa ja Saksassa hän voisi vielä ajaa R5-autolla, mutta muutoin haluan hänen kilpailevan WRC-autolla. Kymmenen kisaa voisi olla yhteensä hänen ohjelmansa. Optimi olisi tietysti, että hän saa ajaa kaikki rallit. Ei sekään ole totaalisen pois suljettu vaihtoehto.

Sunisen, kuten usean muunkin kuljettajan, tulevaisuus riippuu siitä, mitä viisinkertainen maailmanmestari Sébastien Ogier päättää tehdä. Ranskalainen on väläytellyt uransa loppumista vaimonsa tahdosta, mutta täysin aukoton suunnitelma se ei vielä Ogierille ole.

Mikäli mies kuitenkin jättäisi ralliuransa sikseen, avautuisi Suniselle paikka täyteen sarjaan. M-Sportin tallipäällikkö Malcolm Wilson on kuitenkin julkisesti sanonut tekevänsä kaikkensa, jotta saisi pidettyä Ogierin tiimissä. Kovin todennäköistä se ei ole, mutta sopimusneuvottelut ovat muiden osalta jäissä siihen asti, kunnes Ogier on puhunut mielensä puhtaaksi.

- Ogierista tämä homma on kiinni. Jos hän lopettaa, en näe muuta vaihtoehtoa, kuin sen, että Malcolm antaa kaikki kisat Teemulle. Malcolm on tuonut ilmi useammin kuin kerran sen, että Teemu on paras suomalaiskuljettaja, joka hänellä on ollut tiimissä, myhäilee Jouhki.

Teksti: Miika Wuorela. Kuva: Timo Anis


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!