Mainos: NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Juho Hänninen taistelee Euroopan mestaruudesta

4.1.2012 - 13:25:12Rallin Super 2000-luokan SWRC:n hallitseva maailmanmestaripari Juho Hänninen ja Mikko Markkula solmi joulun alla vuoden jatkosopimuksen Skoda Motorsportin kanssa. Neljäs perättäinen kausi tsekkiläisen autovalmistajan palkkalistoilla vie heidät tutun IRC-sarjan ohella myös rallin EM-sarjaan, jonka avausosakilpailu Jänner-Rallye ajetaan tulevana viikonloppuna Itävallassa.

- Jatkoimme sopimustamme Skodan kanssa vuodella. Tilanne rallin MM- sarjassa ei ole työpaikkojen suhteen muuttunut. Olen tyytyväinen, että töitä Skodalla riittää ja tilanteeni siten on hyvä, Hänninen kommentoi jatkosopimustaan.

Viime kaudella Hänninen voitti Super 2000-luokan SWRC:n mestaruuden, jonka puolustaminen jäänee tänä vuonna väliin.

- Tallin ohjelmaan kuuluvat IRC- ja rallin EM-sarjan osakilpailut sekä Tshekin rallimestaruussarja. Osaltamme lopulliset osakilpailut selviävät myöhemmin, mutta tuskin MM-sarjaa tänä vuonna ajan.

Rallin EM-sarja on suomalaiskaksikolle täysin uusi ja myös mielenkiintoinen tuttavuus. Rallin EM-sarjaa on ajettu yhtäjaksoisesti vuodesta 1953 ja sarjan suomalaisvoittajia ovat Rauno Aaltonen (1965) ja Pauli Toivonen (1968).

Itävallan Freistadtin ympäristössä ajettavaan kaksipäiväiseen Jänner- Rallyeen on ilmoittautunut 69 autokuntaa. Mukana myös Hännisen viime kauden tallipäällikkö, yhdeksänkertainen Itävallan rallimestari Raimund Baumschlager.

- Enpä olisi Suomen MM-rallin SWRC-voiton jälkeen uskonut, että uusi kausi aloitetaan ajamalla tallipäällikköä vastaan, Hänninen hymyili.

- Tuleva kisa on reitiltään mielenkiintoinen, vähän kuin Monte Carlossa. Asfalttitiet olivat nuotituksen alussa lumen peitossa, mutta tiet sulavat hyvää vauhtia. Lumen alla asfaltti on hyväkuntoista ja teiden luonne on ihan OK. Jos uutta lunta ei sada niin asfaltin pinnalla on paljon hiekkaa, jolla teiden liukkautta on estetty.

- Torstain ja perjantain väliseksi yöksi on ennustettu lumisadetta, joka toivottavasti ei sula. Olisi mukavampi ajaa kunnon talviolosuhteissa, Hänninen toivoo.

Rallin EM-sarjan avaava Jänner-Rallyen starttaa liikkeelle perjantaina, jolloin ohjelmassa on 11 erikoiskoetta ja 129,08 EK- kilometriä. Ralli jatkuu lauantaina seitsemällä erikoiskokeella, joiden yhteispituus on 110,30 km. Voittajia odotetaan maaliin lauantai- iltana klo 18 Suomen aikaa.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!