Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Mazelle super-g:n MM-kultaa - Vonnin kisat pilalla

5.02.2013 - 16:50:37Slovenian Tina Maze aloitti alppihiihdon MM-kisat Itävallan Schladmingissa vakuuttavasti. Maze laski MM-kultaa kisat avanneessa naisten supersuurpujottelussa napaten uransa toisen maailmanmestaruuden. Ensimmäinen tuli kaksi vuotta sitten suurpujottelussa. Super-g:n MM-hopealle ehti Sveitsin Lara Gut ja pronssimitalilla palkittiin USA:n Julia Mancuso.

Kisa pääsi sankan sumun vuoksi alkamaan 2,5 tuntia aikataulustaan myöhässä. Lisäksi kilpailu jouduttiin keskeyttämään reiluksi vartiksi kahdeksan laskijan jälkeen, kun rinnettä laskijoiden välillä kunnostanut ratavalvoja kaatui ja loukkasi itseään sen verran pahoin, että hänet jouduttiin kuljetettamaan helikopterilla sairaalaan.

Kilpailun viivästyminen aiheutti sen, että illan hämärtyminen alkoi jo haitata näkyvyyttä. Kärkinimistä Saksan Maria Höfl-Riesch ja Itävallan Anna Fenninger laskivat ulos.

Kisa jouduttiin lopulta jättämään loppupään osalta kokonaan kesken, kun näkyvyys kävi hämärtymisen ja radan ylle kasaantuneen sumupilven vuoksi liian huonoksi. Sääntöjen mukaan kisa voidaan jättää kesken ja tulokset maaliin asti laskeneiden kilpailijoiden jäävät osalta voimaan, kunhan 2/3 kilpailijoista on päässyt maaliin.

Vonnin kisat pilalla

Yhdeksi ennakkosuosikisi laskettu USA:n Lindsey Vonn kaatui rajunnäköisesti radan puolivälissä. Vonn jouduttiin kuljettamaan helikopterilla sairaalaan. Loukkaantumisen vakavuudesta ole vielä tietoa, mutta MM-kisat lienevät hänen kohdaltaan ohi. Tv-hidastuksissa näytti, että Vonnin polvi vääntyi pahoin.

MM-alppi: Naisten super-g

1. Tina Maze SLO 1.35,39
2. Lara Gut SUI +0,38
3. Julia Mancuso USA +0,52

4. Sofia Goggia ITA +0,57
5. Fabienne Suter SUI +0,86
6. Ilka Stuhec SLO +0,89
7. Daniela Merighetti ITA 0,93
8. Victoria Rebensburg GER +0,94


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!