COOLBETIN JOULUKALENTERISSA UUSI TARJOUS JOKA PÄIVÄ. KATSO JA HYÖDYNNÄ!.
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Tommi Mäkinen: ”Tulen ajamaan myös testejä Toyotalle”

8.7.2015 - 11:03:53


Yksi suomalaisista rallilegendoista, nelinkertainen maailmanmestari - ja nelinkertainen Suomen MM-rallin voittaja - Tommi Mäkinen sai juuri kovan pestin: hänestä tulee Toyota Gazoo Racing MM-rallitiimin "Team Principal", kun se palaa MM-rallisarjaan Toyota Yariksella vuodesta 2017 alkaen.

Ajettuaan japanilaisissa tiimeissä - kuten Mitsubishi ja Subaru - suurimman osan huikeasta urastaan, Mäkisellä on paljon kokemusta japanilaisesta tavasta työskennellä. Lisäksi hänen oma tiiminsä Tommi Mäkinen Racing on jo vuosia rakentanut N-ryhmän Subaruja omassa verstaassa Tommin kotikylässä Puuppolassa, Jyväskylän kupeessa.

Vaihdoimme kuulumisia 51-vuotiaan Mäkisen kanssa, joka on myös tulossa piipahtamaan heinä-elokuunvaihteen Neste Oil Rallissa. Selvitimme häneltä hieman lisää uudesta haasteesta...

Kumman luulet olevan vaikeampaa: autolla "vetäminen" vai tiimin vetäminen?

- Hyvä kysymys! Luulen että molemmat on aika vaikeaa hommaa: ilman hyvää kuljettajaa ei koskaan voita mitään, mutta ei voita kyllä ilman hyvää tiimiäkään. Varmasti tiimin vetämisessä on paljon asioita jotka pitää muistaa. Meillä tulee olemaan valtavasti töitä tästä aina vuoteen 2017 saakka auton testaamiseksi kaikissa olosuhteissa: lumella, soralla ja eri ilmanaloissa, korkealla ja alavilla mailla.

Auttaako menestyksekäs kuljettajan urasi sinua tässä uudessa haasteessa?

- Luulen että auttaa. Muistan ajat jolloin ajoin Mitsubishillä ja tulin heti hyvin juttuun Andrew Cowanin kanssa. Se johtui juuri siitä että hänkin oli ollut kuskina ja pystyi katsomaan asioita minunkin näkökulmastani. Hän oli erittäin järkevä ja suoraviivainen kaveri. Hänkin oli katsonut maailmaa sekä tuulilasin sisä-, että ulkopuolelta.

Mitä luulet, tuletko ajamaan jonkin verran myös itse testeissä?

- Kyllä niin on ajatus, vaikka tarvitaan me tietenkin myös kunnon testikuljettaja. Uskon että omasta ajostani tulee olemaan myös hyötyä: minulla on ideoita, joiden luulen auttavan meitä ja aina on hyvä saada palautetta ja mielipiteitä mahdollisimman monelta.

Paljonko elämäsi muuttuu tämän uuden työn myötä?

- Olen aina elänyt autojen ja rallin parissa, joten ei tämä siinä mielessä ole niin suuri muutos. Ja onhan minulla ollut oma tiimi siitä saakka kun lopetin oman kilpailijan urani - eli olen rakentanut N-ryhmäläisiä jo aika pitkään. Minulla on siis kokemusta myös tiimin pyörittämisestä, mutta totta kai tämä haaste on isompi ja tässä on paljon enemmän tehtävää ja vastuuta. Niin paljon tekemistä ja niin vähän aikaa! On tämä kuitenkin tosi hienoa, tämä on fantastinen mahdollisuus.

Tapasit tiimin puheenjohtajan Akio Toyodan kun olit hänen ajokouluttajanaan?

- Kyllä. Hän otti minuun yhteyttä koska halusi parantaa ajotekniikkaansa. Hän itseasiassa edistyi aika hyvin, hänellä on hyvä tuntuma autoon. Yhteistyö hänen kanssaan on mukavaa.

Olet ajanut useissa eri japanilaisissa tiimeissä takavuosina, paljonko siitä on apua?

- Se auttaa todella paljon. Minulla on ollut onnea että olen saanut ajaa niin monessa fantastisessa tallissa ja olen saanut oppia heiltä todella paljon. Nyt tehtäväni on sada kaikki tuo oppi hyvään käyttöön Toyotan kanssa ja auttaa tiimiä menemään eteenpäin ja valmistautumaan ensimmäiseen kauteensa. Voisi ajatella että onhan vuoteen 2017 vielä aikaa mutta minusta tuntuu että se on ihan kohta!

(Lähde: Neste Oil Ralli, tiedotus)


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

NHL, keskiviikon tulokset

12.12.2019 07:45:15