palkki

MTV: Ahvenanmaalla doping-kohu - postin työntekijöille kovat tuomiot

2.10.2023 - 15:28:00

uutiskuva

MTV kertoo artikkelissaan, että Ahvenanmaalla postipalveluita pyörittävä Ålands Post Ab on doping-kohun keskellä. Turun hovioikeus on toiminnut yhtiön kaksi vastuuhenkilöä muun muassa törkeästä doping-rikoksesta.

MTV:n artikkelin mukaan Ahvenanmaalla postipalveluita pyörittävän Ålands Post Ab:n kaksi vastuutehtävissä toiminutta henkilöä on tuomittu ehdollisiin vankeusrangaistuksiin muun muassa doping-rikoksesta. Neljän muun syytteessä olleen henkilön syytteet hylättiin.

Turun hovioikeus tuomitsi kuitenkin Ålands Post Ab:n maksamaan 100 000 euron yhteisösakon ja menettämään Suomen valtiolle rikoshyötynä yli 1,4 miljoonaa euroa. Summa koostuu muun muassa vältetyistä lupamaksuista. Yhteisösakkoa alennettiin aiemmasta Ahvenanmaan käräjäoikeuden päätöksestä 70 000 eurolla.

Hovioikeuden mukaan yrityksen toiminnassa tehdyt rikokset aiheuttivat mahdollisen terveysvaaran suurelle määrälle ihmisiä. Ratkaisun mukaan tapauksessa ulkomaalainen yritys osti kolmannesta maasta muun muassa lääkkeiksi, doping-aineiksi ja ravintolisiksi luokiteltuja tuotteita.

Yritys oli tehnyt sopimuksen Åland Postin kanssa tuotteiden vastaanottamisesta, varastoinnista ja edelleen lähettämisestä kuluttajille Euroopan unionin alueella. Sääntöjä ja lakeja oli rikottu tullaamalla tuotteet virheellisesti esimerkiksi vitamiineiksi.

Åland Post pystyi kiertämään tempullaan tuotteiden kontrollin ja tullimaksuja sekä veroja. Tuomittu kaksikko sai tuomion salakuljetuksesta, törkeästä veropetoksesta ja törkeästä doping-rikoksesta. Teot tapahtuivat loppuvuoden 2105 ja kevään 2017 välillä.

Tuomituista toinen työskenteli Ålands Postin johtoryhmässä. Hän sai 1,5 vuoden ehdollisen tuomion. Mies oli vastannut sopimusasioista ulkomaalaisen yrityksen kanssa. Tuomion mukaan hän tiesi tuotteiden luokituksista ja siitä, että yritys ei tehnyt niistä vaadittavia ilmoituksia.

Tuomiossa todettiin myös, että tullaajat olivat näytön mukaan saaneet ohjeet väärien tullinimikkeiden käyttöön miehen johtamalta liiketoiminta-alueelta.

Ålands Postin toimialajohtajana ja tullaajien lähimpänä esihenkilönä toiminut nainen sai yhden vuoden ehdollisen tuomion. Tuomion mukaan naisen täytyi esihenkilötehtävässään tietää väärien tullinimikkeiden käyttämisestä ja olla hyväksynyt se.

Lähde: MTV

Lue myös: Ruotsalainen jalkapallojohtaja joutui myrskyn silmään Venäjä-päätöksen vuoksi - selittelee nyt tekemisiään


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset