palkki

Wilma Murto korotti riman SE-korkeuteen huimassa hyppyrumbassa

17.09.2023 - 8:19:00

uutiskuva

Wilma Murto hyppäsi naisten seiväskilpailussa neljänneksi Timanttiliigan finaalissa Eugenessa, Yhdysvalloissa. Murto ylitti korkeuden 471.

Murto ylitti Eugenessa aloituskorkeutensa 456 toisella yrityksellään. Seuraava korkeus 471 meni kolmannella, jonka jälkeen rima nousi lukemiin 481. Murto pudotti siitä kerran ja siirsi kaksi yritystä Suomen ennätyskorkeuteen 486, joka ei vielä ylittynyt.

- Juoksurytmin kanssa vähän oli ongelmia. Ei saatu juoksuja tulemaan tasaisesti, välillä onnistui, välillä ei. Se oli ikävää, että 471 meni viimeisellä, koska sen jälkeen seuraavat hypyt tulivat niin nopeasti, kun kilpailijoita oli niin vähän, Murron valmentaja Jarno Koivunen summaa kilpailua Urheiluliiton tiedotteessa.

Murto oli samaa mieltä.

- Oli aika haastavaa, kun oli vain kuusi hyppääjää. Tuntui että saa olla joka toinen minuutti hyppäämässä. Juteltiin tuossa hyppääjien kesken, että olisi voinut olla rauhallisempi tahti, Murto toteaa.

- 471:n jälkeen 481:n ensimmäinen hyppy tuli tosi nopeasti ja siksi siirsin kaksi seuraavaa hyppyä 486:een. Vaihdoin siihen seipään ja todettiin, että jos saan hyvän hypyn, 486 menee.

Murron mukaan kolmas 486:n yritys jätti ihan hyvän tunteen, vaikkei ylitystä tullut.

- Vähän oli epätasaisuutta tekemisessä ja juoksemisessa, Murto tuumi.

Murron vuosi on ollut erittäin vahva. Maaliskuisen Euroopan hallimestaruuden jälkeen hän voitti maajoukkueiden EM-kilpailuissa, otti Lontoossa heinäkuun lopulla uransa ensimmäisen voiton Timanttiliigassa ja taivutti kolmanneksi Budapestin MM-kilpailuissa sivuttuaan kauden parastaan 480.

- Kauteen olen kokonaisuutena tyytyväinen. Perustaso nousi, vaikka sellainen piikki sieltä jäi puuttumaan. 480 ei ole sitä, mihin olisi ollut kapasiteettia. Mutta hyvä perustaso on se, millä mahdollistetaan, että voi kilpailla mitalisijoista, Murto totesi.

Eugenen kilpailun kärkitaistossa Slovenian Tina Sutej ja Yhdysvaltain Katie Moon ylittivät samalla kirjauksella 481, joka oli Sutejlle oma ennätys. Uusinnassa Moon ylitti 486 ja voitti. Yhdysvaltain Sandi Morris oli 481:n ylityksellä kolmas.

Lähde: Urheiluliiton tiedote

Lue myös: Oliver Helander hukkasi jättipotin Timanttiliigan finaalissa: ”Jäi turhan lähelle tuo voitto”


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 

Max Verstappen pimahti täysin

21.07.2024 18:00:38
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Max Verstappen on pahassa pulassa

21.07.2024 16:36:12
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset