palkki

Englanti joutuu Ranskan mankeliin – ”Suurin testi, jonka voi kohdata”

5.12.2022 - 0:51:00

uutiskuva

Englanti voitti jalkapallon MM-kisojen neljännesvälieräottelussa Senegalin helpohkosti 3-0. Raheem Sterling matkusti kotiin Englantiin ennen ottelua, mutta sitä ei Englannin esityksestä edes huomannut.

Sterlingin kotiin oli murtauduttu aseistettujen ryöstäjien toimesta.

- Raheem matkusti takaisin Englantiin. Annamme hänelle aikaa olla perheensä kanssa niin paljon kuin hän haluaa. Se on tärkeintä, kommentoi Englannin päävalmentaja Gareth Southgate.

Southgate korosti, että jokaisen pelaajan kohdalla yllätyksiin varaudutaan.

- Ei vaikuttanut valintoihin. Joskus on päiviä, jolloin yllättävää tapahtuu ja niihin tilanteisiin on varauduttava.

Englannilla riitti Senegal-ottelussa hyviä asioita. Yksi sellaisista oli Harry Kanen avausmaali turnauksessa. Se maali siirsi Englannin ottelussa 2-0 -johtoon juuri ennen taukoa.

- Hänen maalistaan saimme paljon etua. Senegal väsyi toisella puoliajalla, kun liikutimme palloa. Jokainen hyökkääjä, joka ei ole tehnyt maalia, saa onnistumisestaan itseluottamustaan. Hän viimeisteli kliinisesti. Se tulee tekemään hänelle hyvää, kommentoi Southgate Kanen onnistumisesta.

Myös Jordan Henderson pelasi vahvasti. Hän teki ottelun avausmaalin.

- Jordan on paras versio itsestään, jonka olen meillä nähnyt. Hän auttoi meitä USA-ottelussa, jossa oli vaikeuksia. Hänellä on mahtava vaikutus joukkueeseen. Hän pystyy pelaamaan riskillä pallon kanssa enemmän. Se muuttaa peliä, kommentoi Southgate Hendersonista.

Vasta 19-vuotias Jude Bellingham pelasi Senegalia vastaan todella vahvan ottelun.

- Suurin asia on mentaliteetti. Olemme tehneet vuosien ajan töitä nuorten pelaajien kehittämisessä. Tähän kuuluu henkisen vahvuuden kehittyminen. Hän lukeutuu työn tuloksiin. Hän tuli todella hyvin peliin. Hän vastasi haasteeseen todella hyvin, Southgate totesi Bellinghamista.

- Viimeisen kolmen kuukauden aikana hän noussut aivan uudelle tasolle. Päätimme, että otetaan hänet joukkueeseen, mikä palvelee myös tulevaisuutta. Olette nähneet, miten hyvin ja kypsästi nuorimmat pelaajat ovat olleet täällä esillä, jatkoi Southgate nuoren pelaajansa kehumista.

Ensi lauantaina Englanti kohtaa puolivälieräottelussa Ranskan. Haaste on tietysti kova.

- Ranska on suurin testi, jonka voi kohdata. Maailmanmestari. Hyvin vaikea joukkue haastaa, mutta samalla fantastinen haaste. Pääsemme testaamaan itseämme yhtä maailman parhaista vastaan, Southgate ennakoi.

Southgatelta kysyttiin tietysti Ranskan Kylian Mbappesta, joka sunnuntaina teki Puolaa vastaan kaksi maalia.

- Mbappe on tietysti maailmanluokan pelaaja. Hän on esittänyt jo isoja tekoja tässä turnauksessa ja edellisissä turnauksissa. Tunnemme myös Olivier Giroudin hyvin. Ranskalla on jokaisella pelipaikalla valtavasti taitoa, Southgate arvioi.

Teksti: Otto Palojärvi

Lue myös: Senegalin valmentaja tylystä tappiosta – ”Tässä on Afrikan mestarin ja Englannin ero”


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva