palkki

Senegalin valmentaja tylystä tappiosta – ”Tässä on Afrikan mestarin ja Englannin ero”

5.12.2022 - 0:31:00

uutiskuva

Englanti ei antanut armoa Senegalille jalkapallon MM-kisojen neljännesvälieräottelussa. Englannin 3-0 -voitto kertoi aika tylysti joukkueiden tasoeron.

- Ensimmäisen puolen tunnin aikana pelasimme hyvin ja loimme paikkoja. Valitettavasti emme tehneet maalia. Pelasimme Englannin vahvaa joukkuetta vahvaa vastaan. Tänään nähtiin joukkueiden erot. Olemme Afrikan mestareita, mutta vastassa oli Euroopan huippujoukkue. Eroa vielä on, kommentoi Senegalin päävalmentaja Aliou Cisse.

Senegal oli toisella puoliajalla alamaissa. Cisse korosti, ettei joukkuehengestä ollut kiinni.

- Ei ollut joukkuehengen ongelma. Olen ylpeä pelaajistani. Oli haastava peli. Vastustaja oli kaksinkamppailuissa vahva. Kolmas maali tappoi pelin lopullisesti.

Cisse kuitenkin myönsi, ettei odottanut tällaista tappiota.

- En odottanut, että kävisi näin. Olimme vahvoja puolustuksessa aiemmissa peleissä. Se oli vahvuus joukkueessamme aiemmin. Nyt päästimme kolme maalia, mikä oli yllätys.

Tauolla Cisse teki kolme vaihtoa. Ne eivät tuottaneet tulosta. Englanti sai peliä kontrolliinsa entistä enemmän.

- Emme voineet lähteä vain puolustamaan, kun olimme tappioasemassa. Oli pakko hyökätä. Mielestäni panimme hyvin vastaan, mutta kyse oli virheistä, joita teimme, hän sanoi.

- Senegalin vahvuus oli puolustus. Annoimme liikaa maaleja vastustajille. Sitä on vaikea selittää. Kaikista virheistä, joita tänään teimme, jouduimme maksamaan. Teknisiä virheitä. Menetimme pallon. Vastustaja hyödynsi tilanteet nopeista hyökkäyksistä. Ei sellaisissa tilanteissa saisi menettää palloa, hän lisäsi.

Samalla Cisse muistutti, että Englanti on tasossaan Senegalia selkeästi edellä.

- Heillä on todella kova joukkue. Vahvoja liikkuvia pelaajia. He pääsivät välieriin edellisessä MM-turnauksessa ja finaaliin edellisessä EM-turnauksessa.

- MM-kisoissa pelataan maailman parhaita vastaan. Senegal on maailmanrankingissa sijalla 18. Pelasimme kärkipään joukkuetta vastaan. Opimme tästä ja seuraavissa MM-kisoissa pystymme pelaamaan paremmin tämän tasoisia joukkueita vastaan, Cisse jatkoi.

Senegal joutui pelaamaan MM-kisoissa ilman suurinta tähteään Sadio Manea. Silti joukkue eteni alkulohkostaan jatkoon, mutta Cisse arvioi, ettei joukkueen esitys ollut täydellinen,

- Sadio Manen kaltaista pelaajaa tietysti kaivataan. Mutta meillä oli vahva joukkue muuten. En ole täysin tyytyväinen neljän ottelun kokonaisantiin.

Senegal on hallitseva Afrikan mestari. Cissen mukaan Afrikan jalkapallo kehittyy, vaikka maailman kärkeen on yhä selkeä ero, kuten Englanti-ottelussa nähtiin.

- Afrikan jalkapallo kehittyy koko ajan. Ei ole helppoa voittaa maailmanmestaruutta, mutta liitoissa kehitetään valmentajia koko ajan. Yhdessä yössä ei nousta huipulle. Täytyy jatkaa perustyötä, jotta voisimme nostaa tasoamme.

Cisse ei kommentoinut, jatkaako hän Senegalin maajoukkueen päävalmentajana MM-kisojen jälkeen. Epäonnistumisena hänen joukkueensa MM-urakkaa ei voi pitää, vaikka Englanti tylyn voiton ottikin.

- En halua puhua tulevaisuudestani nyt. Hävisimme pelin juuri. Katsotaan myöhemmin. Olen yhä maajoukkueen päävalmentaja ja katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Teksti: Otto Palojärvi

Lue myös: Harry Kane helpotuksestaan – ”Hyökkääjän tehtävänä on tehdä maaleja”


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva