palkki

HIFK:n puolustuspää vahvistui kovilla pelaajilla - mukana maailmanmestari ja suurlupaus

5.06.2023 - 15:17:00

uutiskuva

Liigan HIFK vahvisti maanantaina myös puolustaja- ja maalivahtiosastoaan. Seuraan liittyvät puolustajat Sami Lepistö, Tony Sund ja Aron Kiviharju sekä maalivahti Tomi Karhunen.

Maajoukkueen runkopelaajiin vuosikaudet kuulunut Sami Lepistö siirtyy Liigan HIFK:hon 1+1-vuotisella sopimuksella. Alkava kausi on puolustajan 21. kausi ammattilaisena. Lepistö saapuu HIFK:hon Sveitsin liigan SCL Tigersista, jossa hän pelasi viime kaudella täydet 52 runkosarjaottelua tehopistein 5+15=20.

Palkintokaapista Lepistöltä löytyy kaksi olympiapronssia, maailmanmestaruus vuodelta 2011 ja AHL:n mestaruus Hershey Bearsin paidasta kaudelta 2008-2009.

NHL:ssä 38-vuotias puolustaja pelasi 176 ottelua, KHL:ssä 466 ottelua ja SHL:ssä 39 ottelua ennen siirtoaan Sveitsiin. SHL-visiitillään Luleåssa kaudella 2021-2022 Lepistö merkkautti 39 otteluun 29 tehopistettä (4+25). Pudotuspelien 17 ottelussa tehopisteitä kertyi 15 (2+13).

– Pelin vaade on koventunut ja muuttunut viime vuosina. Sami osoitti viime vuonna tasonsa yhdessä Euroopan kovimmista sarjoista ja hän oli myös maajoukkueen mukana EHT:lla. ”Leppä” tuo oivan lisän kiekolliseen pelaamiseemme puolustusvelvollisuuksista luistamatta. Pitkään Euroopan huipulla kiekkoillut Lepistö tuo pukukoppiin oman kokemuksensa ja johtajuutensa, HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen kertoo.

IFK Lepplaxin kasvatti Tony Sund teki HIFK:n kanssa yksivuotisen sopimuksen. Kaksi edellistä kautta 27-vuotias puolustaja vietti SHL-seura Röglessä, jossa hän voitti CHL:n mestaruuden kaudella 2021-2022. Sund debytoi Liigassa Sportin paidassa kaudella 2016-2017 pelaten kuusi ottelua. Kausi 2018-2019 nosti puolustajan parrasvaloihin, kun 60 runkosarjaottelun päätteeksi oli kasassa tehopisteet 8+27=35.

Sund on esiintynyt maajoukkueessa neljällä kaudella ja vyöllä on myös MM-kisat keväältä 2021. 191-senttinen raamikas puolustaja tuo oivan lisän HIFK:n pakistoon monipuolisuudellaan.

– Puolustaja parhaassa iässä. Tony haluaa päästä haastamaan itseään ja maksimoida potentiaalinsa pelaajana. Hän vahvistaa meitä ensi kaudella paljon hyvän liikkeen ja kiekollisen taitonsa ansiosta, sanoo Salmelainen.

33-vuotias Joensuun Jokipoikien kasvatti Tomi Karhunen saapuu HIFK:hon yksivuotisella sopimuksella. Kolminkertainen Suomen mestari päätti edellisen kautensa SC Bernissä. Liiga-otteluita Karhuselle on kertynyt yhteensä 169 torjuntaprosentilla 92,2%.

Lisäksi hän on pelannut neljä kautta Sveitsin NL:ssä, kolme KHL:ssä, kaksi SHL:ssä ja yhden kauden Saksan DEL-liigassa. Karhunen kävi viime kaudella pätkäpestillä HIFK:ssa Roope Taposen loukkaannuttua, joten kyseessä on maalivahtivalmentaja Jan Lundellille tuttu mies.

– ”Karhu” on voittanut urallaan Suomen mestaruuden kolmesti. Hän oli meillä mukana lyhyen pätkän jo viime kaudella ja vakuutuimme hänen urheilijan luonteestaan ja persoonastaan. Hän luo hienon kilpailutilanteen meidän maalivahdin pelipaikalle.

Tammikuussa 17 vuotta täyttänyt turkulaislähtöinen puolustaja Aron Kiviharju saapuu Stadiin kahden vuoden sopimuksella. Ikäluokkansa lahjakkaimpiin pelaajiin lukeutuva Kiviharju debytoi Liigassa kuluneella kaudella pelaten 21 ottelua TPS:n paidassa.

Ensiesiintyminen miesten peleissä tuli jo ennen kauden alkua Lohjalla pelatussa harjoitusottelussa HIFK:ta vastaan. TPS:n A-nuorissa Kiviharju pelasi 22 ottelua tehopistein 2+18=20.

Nuori puolustaja on oletettavasti NHL:n varaustilaisuuden kuumimpia nimiä vuonna 2024.

– ”Arska” on ikäluokkansa lahjakkaimpia pelaajia koko maailmassa. Erinomainen luonne, ja hän tykkää haastaa itseään päivä päivältä paremmaksi. Omaa loistavat kiekolliset vaistot ja taidot. Hänen tulonsa myötä meillä löytyy hieno tasapaino kokemusta ja nuorta raikkautta ensi kauden puolustuksesta, Salmelainen sanoo.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Real Madrid hankkii pikakiitäjän

26.02.2024 16:12:59uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset