Lyö viikon aikana vähintään 3 kohteen yhdistelmäveto NHL-kohteista 10 € panoksella, saat 10 € riskittömän vedon NHL:n Live-vedonlyöntiin
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomalaisjuoksija ällistyi mielettömästä ajastaan - "On tämä yllättävää"

9.7.2020 - 11:17:13


Pikajuoksija Samuli Samuelsson otti askelen lähemmäksi tavoitettaan kirjauttaa nimensä Suomen ennätysluetteloon.

Jyväskylän Motonet GP:ssä Samuelsson voitti 100 metriä ajalla 10,28. Kolme vuotta vanha oma ennätys koheni kahdella sekunnin sadasosalla.

– Osasin odottaa hyviä aikoja, mutten vielä 10,2-alkuista tulosta, Samuelsson totesi.

Jyväskylässä Samuelsson voitti alkueränsä ajalla 10,54. Se juostiin 0,7 metriä sekunnissa puhaltaneeseen vastatuuleen. Finaalissa mentiin 1,0 metriä sekunnissa hönkineessä myötäisessä.

– Minulle sopi hyvin, että tuntia aikaisemmin oli yksi juoksu. Se aukaisi hyvin paikkoja ja finaali meni samalla verryttelyllä, Samuelsson sanoi.

– Onneksi järjestäjät juoksettivat tuon finaaliin myötätuuleen. Se auttaa minua aina paljon.

Ennätyksellään Samuelsson on kaikkien aikojen kotimaan 100 metrin tilaston neljäs. Edellinen 10,2-alkuinen aika on Jonathan Åstrandin 10,26 vuodelta 2011.

Samuelsson on tällä kaudella tehnyt väkevän paluun vaikeuksien jälkeen. Ikaalisten Urheilijoita edustava sprintteri oli akillesjänneoperaatiossa 2018, josta alkoi pitkä kuntoutuminen. Kuluvan kesän mittaan hän on juossut ensimmäiset 100 metrin kilpailunsa kolmeen vuoteen.

– On tämä yllättävää, kun muistelee mistä tilanteesta syksyllä lähdettiin. Olin syksyllä ihan hukassa. Tuntui etten muista enää, miten juostaan, Samuelsson kertoi.

Viime talven hallikausi enteili jo Samuelssonin paluuta kotimaiseen kärkeen. Hän kiihdytti silloin Tampereella Suomen hallimestariksi 60 metrillä ajalla 6,80. Ulkoratakauden Samuelsson avasi kesäkuun lopussa Sipoossa ajalla 10,37.

Samuelssonin Jyväskylän tulos sivuaa tältä kaudelta peruuntuneiden Pariisin EM-kilpailujen tulosrajaa. Se ei Samuelssonia kuitenkaan isommin liikuttanut.

– EM-kilpailuja en ole ajatellut missään vaiheessa, Samuelsson sanoi.

Lähde: SUL:n tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!