palkki

Superpesiksen Joensuun Maila palkkasi kaksi kovan luokan tähtipelaajaa

30.09.2023 - 13:29:00

uutiskuva

Miesten Superpesiksen Joensuun Maila vahvistuu kahdella pelaajalla. Seitsenkertainen Suomen mestari Niko Korhonen siirtyy Joensuun Mailaan kaksivuotisella sopimuksella. Lisäksi Ykköspesiksen lyöjäkuningas Joosua Rättö siirtyy joukkueeseen.

Joensuun Mailan miehistö vahvistuu yhdellä valtakunnan parhaista yleispelaajista, kun 30-vuotias Niko Korhonen siirtyy Joensuun Mailaan Sotkamon Jymystä kahden vuoden mittaisella sopimuksella.

- Hyvältä tuntuu ja olen kuullut Joensuun Mailasta pelkkää hyvää. Organisaatiosta löytyy hyvin paljon samanlaisia asioita, kuin omasta vanhasta seurasta, Korhonen kommentoi.

Koko pelaajauransa kasvattajaseuraansa Sotkamon Jymyä edustanut Korhonen on voittanut seitsemän Suomen mestaruutta, kolme SM-hopeaa ja yhden SM-pronssin. Mies valittiin kauden 2020 päätteeksi vuoden pesäpalloilijasi ja pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Superpesiksen kärkilyöntikuninkuuden Korhonen voitti kaudella 2021. Itä-Länsi-otteluissa mies on nähty viisi kertaa.

- Pitkä taival tuli Kainuussa urheiltua ja pesäpalloa pelattua, joten on mukava lähteä katsomaan uutta. Vaihtelu tekee varmasti hyvää tässä kohtaa omaa pelaajauraa.

Kaudella 2010 miesten Superpesiksessä debytoinut Korhonen on pelannut urallaan 362 runkosarjaottelua ja 133 pudotuspeliottelua. Sisäpelissä monipuolinen pelaaja on totuttu näkemään ykköskärjen vaihtajana. Ulkokentällä kovan heittokäden omaava mies on tehnyt tuhojaan polttolinjassa.

- Tahdon tuoda Joensuun Mailaan mukanani kokemusta, urheilullisuutta ja voitontahtoa, eli niitä asioita mitä meille on tuolla Kainuussa painotettu.

Joosua Rättö siirtyy Joensuuhun puolestaan Haminan Palloilijoista, jossa mies voitti päättyneellä kaudella Ykköspesiksen lyöjäkuninkuuden 9+58 lyödyllä juoksulla.

- Ennen kaikkea fiilis on todella innostunut, että pääsen Joensuun Mailaan. Olen nähnyt JoMan aina huippuorganisaationa ja itsellä on ajatus, että uralla täytyy ottaa nyt seuraava askel. Kun Joensuusta otettiin yhteyttä, niin ajattelin, että täällä on paras paikka ottaa seuraava steppi, Rättö kommentoi.

Hyvinkään Tahkon kasvatti debytoi miesten Superpesiksessä kaudella 2020 kasvattajaseuransa paidassa. Kauden 2021 mies joutui jättämään väliin loukkaantumisen vuoksi, jonka jälkeen mies lähti hakemaan uralleen nostetta Ykköspesiksestä Haminan Palloilijoiden riveistä.

- Ensimmäisellä kaudella Haminassa pääsin hyvin loppua kohden hommaan takaisin kiinni. Nyt päättyneellä kaudella tein läpimurron ja huomasin, että seuraava sarjataso on Superpesis.

Vasemmalta lyövä lyöjätykki omistaa poikkeuksellisen kovan potentiaalin omassa roolissaan.

- Uskon siihen, että pystyn lyömään läpi Superpesiksessä. Totta kai haaste on iso, kun vastustajat ja ulkokentät ovat kovempia. Sitten taas toisinpäin ajateltuna etenijät ovat nopeampia. Huippuorganisaatio ja -valmennus antavat loistavat avut omalle kehittymiselle, Rättö miettii.

Lue myös: Pesäpalloilija Joni Rytkösen häirintätapauksen käsittely etenee


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset