palkki

Jarkko Nieminen kaatoi maailmanlistan seiskan

18.04.2013 - 18:57:23Jarkko Nieminen oli tulta tappuraa ja kaatoi tenniksen maailmanlistalla seitsemäntenä olevan argentiinalaisen Juan Martin Del Potron erälukemin 6-4, 4-6, 7-6(7-4) Monte Carlon ATP-Masters-turnauksessa.

Nieminen, ATP-listan 49:s, aloitti ottelun voimalla ja mursi heti Del Potron syötön ja eteni 4-1-johtoon. Peli tasoittui hieman, mutta Nieminen pääsi syöttämään erävoitoista yhden murron turvin, mutta argentiinalainen tasoitti murrot ja kavensi ottelun 4-5-tilanteeksi.

Heti perään kuitenkin Nieminen mursi toistamiseen Del Potron syötön ja kirjasi ensimmäisen erän itselleen 6-4-lukemin.

Nieminen menetti toisen erän toisen syöttövuoronsa argentiinalaiselle. Tilanteessa 3-4 Nieminen sai itse kaksi murtopalloa, mutta hyväsyöttöinen Del Petro selvitti tilanteen ja piti syöttönsä.

Nieminen sai vielä murtomahdollisuuden 4-5-tilanteessa Del Potron syöttövuorolla, mutta argentiinalaisen syötöissä riitti teho ja tarkkuus ratkaisevilla hetkillä, jonka vuoksi hän pystyi pitämään syöttönsä.

Nieminen taisteli


Ratkaiseva kolmas erä alkoi Niemisen kannalta murheellisesti, kun hän menetti heti aluksi oman syöttönsä. Nieminen kuitenkin näytti koko alkuvuoden jatkunutta itseluottamustaan ja mursi vastustajansa syötön kahdesti peräkkäin.

Niemisellä oli jo kaksi pistepalloa 5-2:een omalla syöttövuorollaan, mutta turnauksen viidenneksi sijoitettu argentiinalainen taisteli rinnalle ja ohi.

Nieminen menetti myös seuraavan syöttönsä, vaikka nousikin pariin kertaan kuilun partaalta rinnalle. Ongelmia oli mm. ykkössyötössä ja piste ratkesi suomalaisen laittaessa pallon leveäksi.

Del Potron sai syöttää jo otteluvoitosta, mutta Nieminen oli eri mieltä. Nieminen puristi taidolla ja tahdolla itselleen kaksi murtopalloa ja jo ensimmäisellä tuli tulosta.

Nieminen piti 5-5-tilanteessa oman syöttönsä ja sai vielä yhden murtopallon Del Porton syöttöön, mutta iso argentiinalainen hoiti lopulta syöttönsä ja ratkaisuerä meni 6-6-tilanteessa katkaisupeliin.

Katkaisupelit Niemisen heiniä


Nieminen otti katkaisupelissä heti yliotteen. Del Potro nousi vielä rinnalle, mutta maskulaisen hermo piti ja voitto Niemiselle 7-4-pistein ja koko ottelun erin 2-1. Niemisen katkaisupelien saldo tältä vuodelta on nyt kahdeksan voitettua ja nolla hävittyä.

Voitto Del Potrosta oli Niemisen ensimmäinen, kun argentiinalainen oli voittanut neljä edellistä keskinäistä kamppailua.

Nieminen kohtaa seuraavalla kierroksella ATP-listan ykkösen Novak Djokovicin.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva