palkki

Kataja pussitti kovan voiton isojen panosten pelissä

29.11.2023 - 21:30:00

uutiskuva

Miesten Korisliigan keskiviikkoillan voitot merkittiin Tampereen Pyrinnölle, Kouvoille ja Kataja Basketille.

Kataja Basket otti vierasvoitollaan paikan miesten Suomen Cupin välierissä. Asia ratkesi ottelussa, jossa Lahti Basketball taipui kotonaan 96-103. Cup-välierien muut joukkueet ovat Helsinki Seagulls, Korihait ja BC Nokia.

Voittajien kovin pistetykki oli Nike Sibande, joka pussitti 26 pistettä ja keräsi kuusi levypalloa. Hänen joukkuetovereista Amanze Egekeze merkkautti 22 pistettä, Elijah Lufile 20 pistettä ja 13 levypalloa ja Tuomas Hirvonen 15 pistettä ja viisi syöttöä.

- Oli vähän vuoristorataa tämä ottelu. Lahti on hyvä joukkue, jossa on hyviä yksilöitä, jotka ovat koko ajan valmiina skoraamaan, ja nuoria pelaajia, jotka pelaavat isolla itseluottamuksella. Sellainen ei ole ikinä helppo vastustaja, Hirvonen kommentoi Ruudun haastattelussa.

Lahden täyteläisimmät tilastosarakkeet olivat James Padgettilla, jolle merkittiin 27 pistettä ja yhdeksän levypalloa, sekä Harrison Clearylla, jonka rivi näytti 26 pistettä ja 11 syöttöä.

Tampereen Pyrintö otti kotikentällä kauden toisen voittonsa kaataessaan Kauhajoen. Ottelun loppunumeroiksi kirjattiin 109-100.

Lopputuloksesta oli kiittäminen isoilta osin Luther Muhammadia, joka nakutti tauluun peräti 42 pistettä ja tilastoi ohessa seitsemän levypalloa ja seitsemän syöttöä.

- Tuntuu älyttömän hyvältä. Tämä osoittaa, että emme saa menettää itseluottamustamme voittotilastojen takia, vaan täytyy jatkaa rakentamista. En muista, koska olisin viimeksi rekisteröinyt tällaista tilastoriviä, mutta nyt täytyy alkaa jo keskittyä seuraavaa peliin, Muhammad totesi Ruudun haastattelussa. Vedossa oli myös joukkuetoveri Antero Lehto 14 pisteellä ja neljä syötöllään.

Kauhajoen puolella nähtiin vahvoja esityksiä muiden muassa Courtney Fortsonilta, jolle kertyi 19 pistettä ja 13 syöttöä, Topias Palmilta, joka teki 18 pistettä, ja Eemi Luukkoselta, joka keräsi 17 pistettä ja seitsemän levypalloa.

Bisons Loimaa taipui kotonaan Kouvoille luvuin 95-98. Voiton keränneiden vieraiden riveissä kovia pistesuorituksia nähtiin muiden muassa Quanterrius Jacksonilta, jolle merkittiin 20 pistettä ja yhdeksän levypalloa, sekä Joel Mäntyseltä, joka osui 13 pistettä ja syötti neljästi. Kentille palannut Aapeli Alanen lisäsi pinoon kuusi pistettä.

- Viimeisellä neljänneksellä vastustaja alkoi heittää sisään vaikeita heittoja ja sai pari helppoakin paikkaa, niin nopeasti peli meinasi kääntyä. Yllättävän hyvältä tuntuivat omatkin jalat, vaikka onkin sairastelua takana, Alanen kommentoi Ruudun haastattelussa.

Bisons todella kävi lähellä tasoitusta, mutta työ jäi loppukiristä huolimatta vajaaksi. Ison työn sen eteen teki DeVante Brooks 22 pisteellä ja kuudella levypallolla.

Lähde: Koripalloliiton tiedote

Lue myös: Hiihtoliitto jyrähti: Ristomatti Hakola oli Stubb-kohun takana - pahoittelee toimintaansa


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset