palkki

Korisliigan BC Nokia hankki kaksi yhdysvaltalaista takamiestä

16.09.2023 - 12:00:00

uutiskuva

BC Nokian miesten Korisliiga-joukkue on tehnyt viimeiset ulkomaalaispelaajakiinnityksensä alkaneelle kaudelle. Mukaan tarttuivat yhdysvaltalaiset takamiehet Both Gach ja Damion Thornton.

BC Nokian miesten Korisliiga-joukkue ja yhdysvaltalainen 24-vuotias takamies Both Gach ovat solmineet ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen. 198-senttinen Gach pelasi viime kaudella Kosovon Superligassa.

Toisen ammattilaiskautensa aloittava Gach pelasi yliopistourallaan neljä kautta, joista kaksi ensimmäistä Utahin yliopistossa, kolmannen kotiseudullaan Minnesotassa ja viimeisen vielä Utahissa.

Tilastollisesti parhaan kautensa yliopistossa Gach väänsi kaudella 2019-20, jolloin hän tilastoi Utahille keskimäärin 10,7 pistettä, 3,6 levypalloa ja 2,9 syöttöä ottelua kohden.

Ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan Gach pelasi Kosovon Superligan Sigal Prishtinassa 17 ottelua, joissa hän tilastoi 11,1 pistettä, 4,1 levypalloa ja 2,4 syöttöä 20,3 minuutin peliajalla.

- Hän ei pelannut koko kautta Kosovossa, mutta tarpeeksi, jotta hänellä on tuntuma eurooppalaisesta koripallosta. Uskomme, että Bothilla on iso potentiaali ja hänellä on takanaan hyvä yliopistoura. Jokainen hänen vanhoista valmentajistaan kehui hänen työetiikkaansa, BC Nokian päävalmentaja Greg Gibson kommentoi seuran tiedotteessa.

Kesällä 2022 Gach valittiin Orlando Magicin NBA:n kesäliigajoukkueen kokoonpanoon, jossa hän pelasi yhden ottelun.

Lisäksi Nokia on tehnyt pelaajasopimuksen yhdysvaltalaisen takamiehen Damion Thorntonin kanssa, joka aloittaa ammattilaisuransa Nokialla. Vuonna 2000 syntynyt Thornton pystyy ikänsä puolesta liikkumaan vapaasti sekä BC Nokian Korisliiga-joukkueen että miesten I divisioona B:ssä pelaavan BC Nokia Akatemia joukkueen välillä.

Nokia tulee lähtemään tulevaan kauteen viidellä ulkomaalaispelaajalla, joista juuri Thornton on valittu niin, että hän pelaa lähtökohtaisesti miesten I divisioona B:ssä.

- Damion on nappiosuma siihen, mitä haimme. Olimme todella tyytyväisiä Ryan Batten panokseen viime kaudella. Uskomme, että Damion pystyy samaan tapaan monipuolisena pelaajana olemaan johtavassa roolissa divisioona B:ssä ja auttamaan tarvittaessa myös Korisliiga-joukkuetta, Gibson toteaa.

196-senttinen Thornton pelasi viime kaudella NCAA:n kakkostasolla West Texas A&M:n yliopistossa, jossa hän tilastoi keskimäärin 14,2 pistettä, 5,7 levypalloa, 1,7 syöttöä ja 1,3 riistoa ottelua kohden.

Kauden päätteeksi hän keräsi paljon tunnustuksia Lone Star Conferencessa: All-Tournament, First Team All-Conference ja Newcomer of the Year. Lisäksi NCAA:n kakkosdivisioonan kattojärjestö D2 CCA antoi hänelle Second Team All-Region -tunnustuksen.

Ennen West Texas A&M -kautta Thornton pelasi kolme kautta samalla sarjatasolla Southwestern Oklahoma Staten yliopistossa, jossa hänet valittiin muun muassa Great American Conferencen lopputurnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi vuonna 2022.

Lue myös: Tästä suudelmasta nousi iso kohu: ”Häpeällistä!”


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 

Jari-Matti Latvalalle iso pettymys

15.06.2024 19:11:28
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Oliver Kapanen teki NHL-sopimuksen

15.06.2024 18:10:00

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset