palkki

Korislupaus himoitsee ammattilaiseksi – ”Pyrkimyksenä lähteä suoraan Euroopan kentille”

6.06.2023 - 11:50:00

uutiskuva

Vaikka Ville Tahvanainen, 22, on viettänyt viimeiset neljä vuotta Yhdysvaltojen NCAA-liigassa, on hänen nimensä suomalaiselle koripalloväelle tuttu niin nuorisomaajoukkuekentiltä kuin Susijengistäkin. Helsingin NMKY:n kasvatti on nyt palannut Atlantin takaa Suomeen tavoitteenaan ammattilaisura ja intensiivisempi sitoutuminen maajoukkuetoimintaan.

Tahvanaisen neljään Yhdysvaltain vuoteen mahtui paljon. Koripalloperheen kuopus ehti pelata neljän vuoden aikana 122 NCAA-ottelua, joissa hän rekisteröi urakeskiarvoikseen 7,2 pistettä ja 2,8 levypalloa 23,0 minuutin ottelukohtaisella peliajalla.

Tahvanainen löysi Bradleyssa nopeasti roolinsa hyökkäyspään täsmäaseena, joka saattoi tarkalla heittopelillään (uran 2p heittoprosentti 54%, 3p 36%, 1p 85%) voittaa yksittäisiä otteluita joukkueelleen useita kertoja kaudessa. Muistojen kirjaan jäivät myös Missouri Valley -konferenssin lopputurnausmestaruus 2020 ja runkosarjan ykkössija 2023.

Neljään vuoteen mahtui myös urheilijan peruskauraa, eli takaiskuja ja epäilyksen hetkiä.

- Ihan alussa vaati paljon kovaa duunia päästä jengin rotaatioon. Mielestäni kehityin tosi paljon kahden ensimmäisen vuoden aikana ja sain valmentajien luottamuksen, mutta kolmannen Bradleyn kauteni jalkavamma vaikeutti asioita vielä viimeisenä vuonnakin, hän kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

- Kokonaisuutena pitää olla tosi tyytyväinen. Lähdin hakemaan kokemuksia uudenlaisesta toimintaympäristöstä ja -kulttuurista. Pandemiasta ja loukkaantumisista huolimatta olen tosi kiitollinen näistä neljästä vuodesta ja mielestäni olen paljon parempi koripalloilijana ja urheilijana nyt kuin olin Yhdysvaltoihin lähtiessäni.

Kaikille koronaviruspandemian aikana NCAA-koripalloa pelaaville pelaajille on tarjottu ylimääräistä yliopistovuotta korvaukseksi pandemialle menetetystä ajasta. Tahvanainen päätti kuitenkin jo talvella ottavansa suunnakseen vanhan mantereen.

- Unelmani on alusta asti ollut päästä ammattilaiseksi. Bradley on mulle rakas paikka, mutta kun alkoi näyttää siltä, että saan graafisen suunnittelun pääaineopintoni loppuun tavoiteajassa, päätin jatkaa unelmani eli ammattilaisuuden jahtaamista.

Tahvanaisen siirtyminen Eurooppaan tarkoittaa myös sitä, että tulevien vuosien arvokisakarsinnoissa hän tulee olemaan Susijengin käytössä luontaisine vahvuuksineen, joihin lukeutuvat muun muassa monipuolinen korinteko, kansainvälisen tason kolmen pisteen heitto sekä pallonkäsittelykyky.

- Tuo on itse asiassa yksi syy siihen, miksi en tahtonut palata viidenneksi vuodeksi yliopistoon. Tahdon viettää enemmän aikaa Susijengin kanssa, antaa näyttöjä maajoukkuepaidassa ja edustaa kotimaatani.

Ensimmäisen ammattilaiskautensa komennuspaikkaa Tahvanainen vielä haarukoi. Agenttitoimisto on valittu ja maajoukkuekesä toimii näyteikkunana.

- Pyrkimyksenä on antaa nyt kesän aikana näyttöjä ja lähteä suoraan Euroopan kentille. Tavoitteena on löytää sellainen paikka, missä on heti alusta alkaen minuutteja, vastuuta ja kehitystä tiedossa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote

Lue myös: Pääomistaja menehtyi viisi vuotta sitten - Miksi uudet ostajaehdokkaat eivät kelpaa NBA-seuralle?

Lue myös: NBA-päävalmentajaruletti pyörii - Nyt Phoenix Suns teki mestarivalmentajakiinnityksen


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset