palkki

Argentiina jatkaa – ”Emme olisi saaneet kärsiä sillä lailla”

4.12.2022 - 0:32:00

uutiskuva

Argentiina voitti jalkapallon MM-kisojen neljännesvälieräottelussa Australian maalein 2-1. Argentiinalla oli paikkoja murskavoittoonkin ja yllättävää olikin, että viimeisestä hyökkäyksestään Australia oli vähällä tasoittaa ottelun.

- Olemme hyvin tyytyväisiä. Oli hyvin haastava ja intensiivinen peli. Lionel Messi teki avausmaalin ja toisella puoliajalla saimme toisen maalin. Emme olisi saaneet kärsiä sillä lailla kuin viimeisellä minuutilla, koska meillä oli useita maalipaikkoja, kommentoi Argentiinan päävalmentaja Lionel Scaloni.

- Meillä oli paikkoja erilaiseen tulokseen. 2-0 -maali ei ollut ehkä reilu, mutta jalkapallossa virheet ratkaisevat, Scaloni lisäsi.

Ottelussa herätti keskustelua VAR-tarkastuksen arvoinen, jota ei tarkastettu. Scaloni ei sitä halunnut kommentoida.

- En halua puhua käsivirheestä tai VAR:ista, koska muuten olen kommentoimassa täällä vain VAR-ratkaisusta.

Argentiina oli Australiaa vastaan tietenkin ylivoimainen suosikki. Tietyllä tavalla Argentiinan tehottomuuden takia Australia sai pidettyä pelin tiukkana.

- Pelasimme paljon paremmin tänään, mutta oli kova vastustaja. Tämä ottelu auttoi ymmärtämään, miten kova tämä turnaus on. Paine on kova, Scaloni sanoi.

Scaloni korosti myös, että palautumisaikaa keskiviikon kovasta Puola-ottelusta oli todella vähän.

- Emme olleet tänään niin tuoreessa vireessä. Olimme väsyneitä, kun oli vain kaksi palautumispäivää.

Paikan päällä Qatarissa on yli kymmeniätuhansia argentiinalaisfaneja. Se näkyy ja kuuluu Dohassa.

- Kun ottelu päättyy, kuulemme fanien kannustuksen. Se tuo pelaajille tunnetta. Se on ollut kohokohtana näiden kahden viikon aikana, Scaloni iloitsi faneista.

Angel di Maria ei ollut lauantaina pelikunnossa. Scalonin mukaan di Marian turnaus ei ole ohi.

- Toivottavasti di Maria pystyy pelaamaan. Tänään emme ottaneet häntä kentälle. Pyrimme siihen, että hän pelaisi seuraavassa pelissä.

- Meillä on 26 pelaajaa. Jos joku ei ole täysin kunnossa, niin tiedän, kuka voi korvata hänet, ja otamme hänet kentälle, hän lisäsi.

Avausottelussaan Argentiina hävisi Saudi-Arabialle. Sen jälkeen on tullut kolme voittoa. Scalonin mukaan resepti shokkitappiosta toipumiseen oli yksinkertainen.

- He tiesivät, että olemme putoamisvaarassa. Kerroin, että meidän on vain pelattava jalkapalloamme. Avain on siinä, että luotettava pelitapaamme. Jalkapallossamme ei ole paineita, vaan paineet tulevat muualta.

Ensi perjantaina Argentiina pelaa puolivälieräottelussa Hollantia vastaan. Scaloni on turnauksen nuorin ja Hollannin Louis van Gaal vanhin valmentaja.

- Olen ylpeä tästä. Pelasin nuorena Deportivo La Corunassa ja hän valmensi silloin FC Barcelonaa. Hän on erinomainen valmentaja. On etuoikeus saada kohdata hänet MM-kisoissa, hehkutti Scaloni van Gaalia.

Scalonin mukaan Hollanti on todella kova joukkue.

- Näimme heidän pelinsä USA:ta vastaan. He eivät pelaa ehkä yhtä kauniisti kuin aiemmat Hollannin jalkapallojoukkueet, mutta pelaavat todella hyvin. Toivottavasti pääsemme jatkoon.

Teksti: Otto Palojärvi

Lue myös: Lionel Messin show ällistytti – "MM-kisojen paras esitys"


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 


uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva