palkki

Jari Litmanen kehottaa Huuhkajat-faneja saapumaan tänään stadionille: ”Tuntuu melko rajulta”

23.09.2022 - 9:42:00

uutiskuva

Suomi kohtaa tänään Romanian jalkapallon Kansojen liigassa. Jari Litmanen ennustaa Huuhkajille tasaista ottelua ja povaa vaikeaa vierasmatkaa Montenegroon.

Litmanen käy läpi Huuhkajien otteluita Unibetin tuoreessa Auvinen & Litmanen -podcastissa.

- Hyvin tasaisia otteluita taas tiedossa. Tämä on Kansojen liigan hienous. Toisaalta kilpailu on näyttänyt myös aivan älyttömiä rutistuksia, kuten keväällä nähtiin, Litmanen kommentoi.

Litmanen ennustaa tämän illan Romania-ottelusta hyvin samankaltaista kuin kesällä Romanian 1-0 -voittoon päättyneestä kohtaamisesta.

- Tasainen matsi tulossa. Ensimmäisessä pelissä molemmat haluavat laittaa parhaan mahdollisen joukkueen kentälle, ja toiseen peliin reagoidaan sitten tämän pelin tuloksen perusteella. Montenegro vieraissa tulee taas olemaan paljon vaikeampi kuin Helsingissä. Suomi oli selvästi parempi, nyt Montenegro ei tule kakkosmiehistöllä vastaan. Nyt kun pelataan vain kaksi ottelua, kaikki joukkueet pystyvät peluuttamaan parhaimmistoaan. Keväällä tämä ei ollut järjettömän pelitahdin vuoksi mahdollista, Litmanen avaa.

Litmanen kehottaa kaikkia faneja tänään paikan päälle.

- Tuntuu melko rajulta, että edellinen kotipeli nähtiin kesäkuun alussa, ja seuraava mahdollisuus nähdä Huuhkajat kotona koittaa vasta 8-9 kuukauden päästä. Joten jos jalkapallo mitenkään kiinnostaa, niin nyt kannattaa mennä paikan päälle, 137 A-maaottelun legenda rohkaisee.

”Raitala sopeutunut koko uransa ajan eri pelipaikoille”

Tänään nähdään myös Jukka Raitalan maajoukkueuran päätös.

- Olin samassa joukkueessa vuonna 2009, kun Raitala aloitti maajoukkueuransa. ”Jugi” kuuluu Markku Kanervan EM-kisoihin päässeeseen U21-maajoukkueeseen. Siitä jengistä ei taida aktiiviuraansa jatkaa enää kuin Teemu Pukki, joka oli itseasiassa pari vuotta nuorempi kuin muut tuon ryhmän pelaajat.

- Raitala oli myös viemässä Suomea ensimmäistä kertaa aikuisten EM-kisoihin. Hän on ollut erittäin käyttökelpoinen pelaaja ja on koko uransa sopeutunut hyvin eri pelipaikoille. Perustekeminen on ollut aina hyvällä tasolla, hän ei ehkä koskaan ollut se taitavin, mutta tasaisuudellaan on tehnyt todella mittavan uran myös maajoukkueessa, Litmanen kuvailee Raitalaa.

”Polveudumme Veskun kanssa samasta suvusta”

Litmanen muistelee Unibetin podcastissa myös edesmennyttä Vesa-Matti Loiria, jonka hautajaisissa hän oli paikan päällä.

- Hautajaiset eivät ole koskaan iloinen tapahtuma, mutta tilaisuus oli kaunis ja mieliinpainuva. Moni totesi, että tilaisuus oli hyvin paljon Veskun näköinen. Suomalainen esiintyvä taiteilija ja voi sanoa - mestari - poistui takavasemmalle.

- Olen kasvanut Veskun viihdepuolen tuotannon parissa. Jalkapallo on ollut meidän yhteinen intohimomme. Meillä oli keskenämme molemminpuolinen kunnioitus ja välittäminen. Jossain vaiheessa myös selvisi, että me olemme sukua! Polveudumme nimittäin samasta Kärkkäisten suvusta Kiuruvedeltä. Tämä on mielestäni aika hauska sivujuonne yhteisessä historiassamme, Litmanen muistelee kansantaiteilijaa.

Lähde: Tiedote

Lue myös: Putoaminen uhkaa – Huuhkajilla ei ole varaa hävitä perjantaina

Lue myös: Huuhkajadebytantin kova pelityyli muovautui kadulla – ”En ole hakemassa kavereita”


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva