palkki

Valioliigassa komeita maaleja ja huikea mestaruustaisto - näin pelattiin

3.12.2023 - 21:00:00

uutiskuva

Jalkapallon Englannin Valioliigassa pelattiin sunnuntaina viisi ottelua. Sarjan mestaruustaistelu on entisestään vain kiristynyt.

Liverpool otti sunnuntaina Englannin Valioliigassa hyvin dramaattisen voiton, kun se kaatoi viime hetkien maaleilla Fulhamin.

Fulham näytti jo vievän ottelusta kaikki pisteet, mutta Liverpool kampesi kuitenkin lopulta dramaattiseen 4-3-voittoon.

Bobby De Cordova-Reid oli vienyt Fulhamin pelin 80. minuutilla 3-2-johtoon, mutta sitten alkoi Liverpoolin nousu.

Wataru Endo tasoitti ensin pelin 87. minuutilla ja vain hetkeä myöhemmin Trent Alexander-Arnold laukoi Liverpoolin voittomaalin.

Alexander-Arnold oli Liverpoolin ehdoton hahmo, sillä hän teki myös Poolin ensimmäisen maalin ottelussa.

Liverpool nousi 31 pisteeseen ja toiseksi Valioliigassa. Sen ero sarjaa johtavaan Arsenaliin on nyt kaksi pistettä.

Manchester City on sarjassa kolmantena. Sillä on pisteitä 29 ja se on pelannut ottelun Liverpoolia ja Arsenalia vähemmän. City kohtaa vielä myöhemmin sunnuntaina Tottenhamin ns. kuuden pisteen ottelussa.

Myös pitkin kautta vaikeuksissa ollut Chelsea otti maukkaan päänahan, kun se kaatoi Brightonin lopulta maalein 3-2.

Enzo Fernandez osui lontoolaisille kahdesti ja Levi Colwill kertaalleen. Chelsea sai jännittää kuitenkin loppuun asti, sillä Joao Pedro teki Brightonin 2-3-kavennuksen lisäajalla. Tämän lisäksi Chelsea pelasi koko toisen jakson vajaalla, kun Connor Callagher oli lentänyt jo avausjakson lopulla ulos toisen varoituksen myötä.

Myös Bournemouth ja Aston Villa iloittelivat maaleilla. Ottelu päättyi lopulta 2-2-tasapeliin. West Ham ja Crystal Palace pelasivat puolestaan 1-1-tasapelin.

Manchester City ja Tottenham päätyivät iltaottelussa dramaattisten vaiheiden jälkeen 3-3-tasapeliin.

Heung-Min Son oli ottelun alun hahmo hyvässä ja pahassa. 6. minuutilla hänelle tuli varkain hyvä tekopaikka ja hän ampui Spursin ottelussa johtoon.

Vain hetkeä myöhemmin korealainen oli jälleen pääroolissa. Tällä kertaa Cityn tasoitus merkattiin hänen omaksi maalikseen.

Joukkueet eivät nostaneet jalkaa kaasulta hurjan alun jälkeen, vaan puolen tunnin kohdalla City siirtyi ottelussa ensi kertaa johtoon. Isäntien johtomaalin laukoi Phil Foden.

69. minuutilla Son nousi jälleen esiin. Hän tarjoili pallon Giovani Lo Celsolle, jonka boksin rajalta lähtenyt laukaus tasoitti lukemiksi 2-2.

City oli ottelussa hallitsevampi osapuoli ja lopulta pelin 81. minuutilla se sai myös palkintonsa. Jack Grealish sai hyvän tontin boksissa ja sijoitti pallon varmasti verkkoon: 3-2.

City vei ottelutapahtumia ajoittain mielin määrin ja pystyi luomaan hyökkäysuhkaa selvästi enemmän kuin Spurs. Se vei myös A-luokan tekopaikat selvästi nimiinsä. Mutta silti Spurs tuli vielä kerran rinnalle. Dejan Kulusevski vastasi vieraiden tasoitusmaalista pelin 90. minuutilla.

Tulos kuumensi mestaruustaistelua entisestään. Arsenal johtaa sarjaa 33 pisteellään, Liverpool on toisena 31 pisteellään ja City kolmantena 30 pisteellä.

Vielä alkukaudesta näytti, että City menisi nopeasti menojaan, mutta nyt mestaruustaistelu on auennut aivan täysin. Se on tietysti sarjan kannalta todella hyvä uutinen.

Valioliigan tulokset sunnuntaina 3.12:
Bournemouth-Aston Villa 2-2 (1-1)
Chelsea-Brighton 3-2 (2-1)
Liverpool-Fulham 4-3 (2-2)
West Ham-Crystal P 1-1 (1-0)
Man City-Tottenham 3-3 (2-1)

Lue myös: Näissä Saksan kaupungeissa Huuhkajat pelaisi EM-kisaottelunsa


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset