palkki

HJK on hytissyt arktisissa olosuhteissa - ”Jokin yksittäinen murina kuului…”

29.11.2023 - 20:09:00

uutiskuva

HJK:n syksyn Konferenssiliigan ja samalla koko kauden viimeinen kotiottelu pelataan torstaina, kun skotlantilainen Aberdeen saapuu vierailemaan talvisella Bolt Arenalla.

Pakkassäässä pelattava ottelu on samalla monille pelaajille ja valmentajille, kuten peliuransa päättävälle Perparim Hetemaj’lle ja Klubin Suomen mestaruuteen johdattaneelle Toni Korkeakunnakselle, viimeinen kotiyleisön edessä.

Lohkon kolmatta sijaa kahdella tasapelipisteellään pitävä Aberdeen on jo varmuudella ulkona pudotuspeleihin oikeuttavasta kahden parhaan joukosta, kuten myös lohkojumbona yhden pisteen saldolla oleva HJK. Ottelun urheilullinen panos on siis taistelu lohkon kolmossijasta.

Viimeksi joukkueet kohtasivat lokakuun alussa Skotlannissa. Tuolloin HJK kontrolloi ensimmäistä tuntia hyvin ja siirtyi johtoon Bojan Radulovicin upealla viimeistelyllä, mutta isäntien loppukiri oli lopulta liikaa, ja Bojan Miovski tasoitti pelin.

Veikkausliiga-kautensa Suomen mestaruuteen päättänyt HJK ei ole pelannut kuin yhden kilpailullisen ottelun kuukauden sisään. Klubi isännöi kolme viikkoa sitten Konferenssiliigassa Frankfurtia, joka saalisti Klubin hyvästä taistelusta huolimatta täydet pisteet Töölöstä 1-0 -voitolla.

Korkeakunnas myöntää, että HJK:n valmistautuminen otteluun ei ole ollut helpoin mahdollinen, koska etenkin alkuviikosta treeniolosuhteet Boltilla olivat arktiset.

- Hyvin ollaan kuitenkin sopeuduttu. Viimeksi tänään aamulla kehuin poikia asenteesta, siinä ei ole näissäkään olosuhteissa ollut moitteen sijaa. Toki jokin yksittäinen murina kuului, että miksi emme treenaa sisällä - no siksi, että pelikin pelataan ulkona, eikä torstain ennustekaan kauhean lämpimältä vaikuta, Korkeakunnas naurahtaa.

- Nyt olemme tottuneet säähän ja siihen, että kentän pinta on liukas. Normaalin kotietumme lisäksi se saattaa vielä tuoda meille lisää etua, koska Aberdeen ei harjoittele täällä ennen peliä. Joukkueen terveystilanne on erinomainen, ja harjoitusrinki on ollut leveä, Korkeakunnas jatkaa. Korkeakunnas vakuuttaa, että meininki on hyvä.

- Meillä on kova halu näyttää. Koimme, että Aberdeenistä olisimme voineet ottaa voiton. Monelle meistä tämä on viimeinen ottelu kotiyleisön edessä. Niin pelaajilla kuin itsellänikin on kova halu jättää voittoisat jäähyväiset.

Lähde: HJK. Kuva: Jyri Sulander

Lue myös: Yllättävä väite - onko tässä ManU:n tai Chelsean seuraava manageri?


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 

TPS sai selkäsaunan Espoossa

2.03.2024 0:30:34
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

IL: Iivo Niskanen katosi Lahdessa

1.03.2024 19:30:00
uutiskuva
 
uutiskuva
 uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset