Liverpool ja Chelsea ottivat Man Cityn etumatkaa kiinni - näin pelattiin Valioliigassa sunnuntaina

23.01.2022 - 20:40:00


Liverpool ja Chelsea pystyivät sunnuntaina kaventamaan Manchester Cityn etumatkaa Valioliigan kärjessä. Molemmat suurseurat voittivat sunnuntain ottelunsa.

Liverpool kohtasi Crystal Palacen sunnuntaina. Vierasjoukkue oli ajoittain pulassa, mutta otti kuitenkin 3-1-voiton.

Liverpool tuli väkevästi otteluun ja johti sitä avausjakson jälkeen jo 2-0. Virgil van Dijk onnistui maalinteossa jo 8. minuutilla ja reilun puolen tunnin kohdalla Alex Oxlade-Chamberlain muutti lukemiksi jo 2-0.

Odsonne Edouard toi kotijoukkueelle toivoa heti toisen jakson alussa, mutta tämän lähemmäksi Palace ei enää päässyt, vaikka se pystyikin luomaan tukun hyviä maalipaikkoja ja oli ajoittain Poolia parempi.

Lopullinen niitti tuli ottelun loppuhetkillä, kun Fabinho iski rankkarista loppulukemiksi 3-1. Rankkarista puhutaan vielä, sillä se tuli varsin kyseenalaisesti.

Liverpool nousi 48 pisteeseen ja on nyt yhdeksän pisteen päähän Manchester Citystä. Muissa Valioliigan iltapäivän otteluissa Arsenal ja Burnley päätyivät maalittomaan tasapeliin ja Brighton ja Leicester tasasivat pisteet puolestaan 1-1-tuloksella.

Chelsea täysin ylivoimainen Lontoon paikallispelissä

Chelsea ja Tottenham kohtasivat sunnuntai-iltana Valioliigan huippuottelussa. Chelsea murjoi Spursin varsin ylivoimaisella esityksellä 2-0.

Jo avausjakso Stamford Bridgellä näytti ottelun suunnan, mutta vielä tuolloin kotijoukkue Chelsea tuhlaili paikkoja Romelu Lukakun johdolla.

Toisella jaksolla Chelsea jatkoi painettaan ja sai palkintonsa. Ensimmäisen kerran helähti heti toisen jakson alussa.

Callum Hudson-Odoi löysi toiselta laidalta Hakim Zieychin, joka lähetti uskomattoman upean laukauksen kohti Spurs-maalin takakulmaa ja Hugo Lloris pystyi vain katseellaan seuraamaan vierestä.

Alle kymmenen minuuttia myöhemmin syntyi lopullinen ratkaisu. Tällä kertaa Mason Mountin vapaapotku löysi 37-vuotiaan Thiago Silvan, joka puski loppunumeroiksi 2-0.

Spurs ei saanut tämänkään jälkeen juuri mitään aikaiseksi ja Chelsea piti pelin hallussaan lähes suvereenilla tavalla. Spurs-manageri Antonio Conte yritti Stamford Bridgellä historiallista temppua. Hänestä olisi tullut ensimmäinen entinen Chelsea-manageri, joka olisi voittanut länsilontoolaiset "Sillalla", mutta lopulta tämä oli Contelle varsin kaukainen haave. Temppua olivat viimeisimpänä yrittäneet muun muassa Jose Mourinho, Carlo Ancelotti sekä Rafa Benitez, mutta ihan yhtä laihoin tuloksin kuin Contekin.

Valioliigan mestaruustaisto heräsi hieman paremmin henkiin tänä viikonloppuna, kun Manchester City jäi lauantaina tasapeliin Southamptonin kanssa ja samalla sekä Liverpool että Chelsea voittivat oman ottelunsa.

Liverpool on nyt sarjassa toisena yhdeksän pisteen päässä Citystä ja Chelsea kolmantena 10 pisteen päässä Citystä. Cityn etumatka on toki edelleen varsin turvallinen, mutta viikonloppu toi etenkin Liverpoolille lisää toivoa. Chelsea on pelannut yhden ottelun kaksikkoa enemmän, mutta toisaalta sen sunnuntain peliesitys lupasi hyvää loppukauteen. Chelsea esiintyi paremmin kuin viikkoihin.

Teksti: Ville Hirvonen

Lue myös:   Manchester Cityn hurja voittoputki katkesi viimein - näin pelattiin Valioliigassa lauantaina


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

NBA:n mestari vaihtuu

16.05.2022 4:05:14