palkki

Mikko Rantanen – ”Harmittaa niin paljon, että menen nukkumaan”

26.05.2023 - 1:16:00

uutiskuva

Stanley Cup-voittaja Mikko Rantanen tuli Leijonien MM-ryhmään isoin odotuksin. Pettymys oli sitäkin suurempi Suomen tipahdettua puolivälierissä hävittyään Kanadalle maalein 1-4.

- P**kat fiilikset. Näin voi sanoa. Harmittaa kyllä tosi paljon. Tehottomuus oli turnauksessa isossa roolissa itselläkin. En pystynyt auttamaan tänäänkään, että oltaisiin voitu taistella voitosta, Rantanen harmitteli.

Rantanen korosti tehneensä parhaansa, kuten Suomen joukkuekin.

- Kaikki jäi sinne askiin. Ei se siitä ollut kiinni. Kanada oli vähän kliinisempi maalipaikoissaan. 1-0 -johdossa meillä oli tosi monta paikkaa tasoittaa ja sitten tuli yksi läpiajo ja 2-0. Ilmat vähän lähti pois. Kylmä suihku oli niin sanotusti ja harmittaa kyllä se.

NHL:ssä peli on erilaista kuin Euroopassa leveämmässä kaukalossa. Rantasen mukaan sopeutumisesta ei ollut kiinni.

- Pääsin siihen sisään, mutta tehokkuuden puolella. Se jäi piippuun siihen nähden, että olisi halunnut täällä jotain voittaa ja taistella mitaleista. Jos oltaisiin tehokkaasti pelattu, ei tässä tilanteessa oltaisi. Aina voi sanoa, että paikkoja on, mutta ei se auta, jos niistä ei sisään laita. Harmittaa.

Rantanen teki NHL:ssä tällä kaudella 62 maalia pudotuspelit mukaan lukien. Leijonissa hän ei tehnyt yhtään maalia. Syöttöpisteitä tuli yhdeksän.

- En löydä tässä äkkiä syytä. Joskus jääkiekko on tällaista. On NHL:ssäkin ollut pidempiä jaksoja, kun ei ole mennyt paikoista. Ihmismieli on semmoinen, että menee välillä semmoiseksi pakottamiseksi. Rupeaa miettimään liikaa, mihin ammun, kun saa paikan. Kun kulkee, on se helpon näköistä. Kaikille ammattipelaajille varmaan on silleen käynyt elämässä, hän arvioi syitä.

Rantanen loi ketjukavereidensa Sakari Mannisen ja Teemu Hartikaisen kanssa useita maalipaikkoja. Mutta ketju oli välillä armottoman tehoton.

- Maalipaikkoja oli paljon. Vaikea sanoa, mikä se sitten oli. Olisi se paremminkin voinut mennä, jos olisi saatu flow-tila päälle. Joka ketju voi katsoa peiliin.

Jukka Jalosen johtama valmennustiimi piti ketjusta tiukasti kiinni. Vasta Kanada-ottelun kolmannessa erässä tuli muutoksia ja kenties liian myöhään.

- Ymmärrän valmennusta, että luottaa yksilöihin, kun niitä paikkoja kuitenkin oli. Totta kai kärsivällisyyttä tarvitaan. Hyviä pelaajia oli ja luulin, että olisi jossain vaiheessa auennut. Mutta ei se sitten auennut, Rantanen arvioi valmennuksen päätöksiä.

Rantanen oli silminnähden todella pettynyt.

- Iso pettymys. Tultiin pärjäämään tänne Suomi-paidassa ja sitä ei tehty. Jos yksilönä olisi paremmin kulkenut, oltaisiin välierissä.

Mutta maajoukkueessa hän viihtyy hyvin. Rantanen haluaa vielä voittaa miesten MM-kultaa.

- Kyllä kivaa oli ja jatkossakin aion olla mukana, jos terveenä olen. Energiaa riittää aina, jos tossa vaiheessa tippuu NHL:n pudotuspeleistä. Haluan tulla tänne niin kauan, kun kykenen kultamitalista vaan taistelemaan. Neljät MM-kisat ja yksi hopeamitali vain.

Nyt Rantasella on pitkähkö kesäloma. Hän aikoo ottaa tulevat viikot rennosti.

- Täytyy lomailla, kun vasta syyskuussa on takaisin Jenkkeihin lähtö. Tässä on paljon tullut pelattua jääkiekkoa viimeisen parin vuoden aikana. Ehkä pariin kolmeen viikkoon ei tarvitse miettiä jääkiekkoa ja pistetään puhelimet kiinni.

MM-turnauksen päätteeksi Rantanen ei kuitenkaan lähde viihteelle.

- Harmittaa niin paljon, että varmaan menen nukkumaan, hän tilitti.

Teksti: Otto Palojärvi, Tampere. Kuva: Jääkiekkoliitto

Lue myös: Kanadan veskari liian kova Kaapo Kakolle – ”Onnittelut hänelle”


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Pomo vaihtuu Salibandyliitossa

27.05.2024 15:20:05

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset