palkki

Ville Peltosen kommentointi hämmentää

3.04.2024 - 13:05:00

uutiskuva

Ville Peltonen epäonnistui HIFK:n päävalmentajana tälläkin kaudella. Piti tulla mestaruus, mutta noutaja tulikin puolivälierissä.

Venyminen 0-3 -tappioasemasta 3-3 -tasatilanteeseen ottelusarjassa Pelicansia vastaan oli sinänsä hyvä suoritus, mutta lopulta sillä ei ollut merkitystä, kun Pelicans pääsi halvahkolla maalilla ratkaisemaan ottelusarjan minuuttia ennen loppua.

Ratkaisevan ottelun jälkeen Peltonen jutteli medialle ”häirinnästä” kesken ottelusarjan. Hän korosti, että kritiikkiä pitää kestää, mutta ”aika röyhkeä” toiminta harmitti häntä. Kesken ottelusarjan ei Peltosen mukaan pidä lähteä tuomitsemaan.

HIFK:n fanit vaativat Peltoselle kolmen Pelicans-tappion jälkeen potkuja. Peltonen ei avannut tiistain ratkaisevan tappion jälkeen ”röyhkeää toimintaa” enempää, mikä tietysti lisää spekulointia, että Peltosta olisi harmittanut fanien esittämä kritiikki.

Peltosen olisi hyvä muistaa, että ”asiakas on aina oikeassa” -klise pätee jääkiekossakin. HIFK:n miesten SM-liigajoukkueen rahoitus tulee maksavilta asiakkailta. Vastineeksi rahoilleen he haluavat joukkueensa menestyvän.

Helsingin jäähallissa hintataso on sitä luokkaa, että fanittaminen on myös kallis harrastus. Kalliiden lippujen lisäksi pillimehut, nakkimukit, hodarit, olut, limpparit, popcornit ynnä muut tuntuvat kyllä keskituloisen perheen kukkarossa ja näistäkin nakkimukituloista on maksettu Peltosen epäonnistunutta työskentelyä HIFK:ssa jo kolmen vuoden ajan.

Mitä tahansa epäasiallista palautetta ei tietenkään saa esittää. Mutta potkujen vaatimista ilman epäasiallisia sanakäänteitä ei voi epäasialliseksi arvioida.

Peltonen on oikeassa, että ottelusarja oli kesken. Mutta faneilla on kyllä oikeus kritisoida hänen toimintaansa kesken ottelusarjan.

Aikoinaan 2005 HIFK:n hallitus tuomitsi päävalmentajansa toiminnan kesken ottelusarjan kovin keinoin. Päävalmentaja Hannu Aravirta sai potkut kesken pudotuspelisarjan Lukkoa vastaan ja tilalle nimitettiin seuran toimitusjohtaja Pentti Matikainen. Penan mukaan ratkaisun tästä teki HIFK:n silloinen hallitus.

Peltonen ei näin radikaalien toimien kohteeksi joutunut. Hänen sopimuksensa HIFK:ssa pitäisi jatkua vuoteen 2026.

Teksti: Otto Palojärvi

Lue myös: Sonta lentää tuulettimeen – HIFK:n hallitukselta vaaditaan rajuja tekoja


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 

JYP kaappasi Jukureiden pelaajan

19.04.2024 12:30:46
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset