palkki

HIFK:n Jori Lehterä veisteli - "Pelaisinko sittenkin NHL:ssä ensi kaudella, ei sitä tiedä"

8.12.2023 - 22:00:00

uutiskuva

HIFK jatkoi perjantaina murhaavassa vireessä jääkiekon SM-liigassa, kun se murjoi KalPan 1980-luvun teemaillassa maalein 6-1.

HIFK:n yksi tehomiehistä oli tähtisentteri Jori Lehterä, joka teki tehot 1+1.

Lehterä on tehnyt nyt tällä kaudella kaksi maalia, mutta perjantaina syntynyt osuma oli täksi kaudeksi HIFK:hon siirtyneelle sentterille ensimmäinen kotiyleisön edessä.

- Oli kyllä hyvä. Meillä on nyt muutenkin ollut hyvä viikko tässä. On ollut tosi kiva pelata. Koko jengi on ollut messissä ja tässä on ollut hyvä flow nyt päällä, Lehterä sanoi ottelun jälkeen.

Tuuletuksesta näki, että maalin tekeminen Nordiksella maistui. Tuuletus oli kopioitu joukkuekaveri Joonas Raskilta.

- Täysin kopioitu, Lehterä ilmoitti.

- Viime vuonna vedettiin sitä Grönvallin Jannea, niin katselin nyt sitä Raskin tuuletusta, kun se on aina sen tohon (fanipäätyyn) tehnyt. Yleensä vielä viikonloppuisin ja ajattelin, että tässä on nyt hyvä paikka iskeä. Ei se nyt ihan lähtenyt niin kuin piti ja vedin siihen alkuun melkein lipat. Hyvältä se tuntui, vaikka siinä ei vielä ollut ihan rytmitys kohdillaan, Lehterä veisteli.

Millaista palautetta tuuletuksesta tuli Raskilta itseltään?

- Oli se ylpeä, mutta kyllä mä nyt alan sitä hiomaan, kun joulun aikaa alkaa taas se kiekko löytämään verkkoon, Lehterä lupasi.

HIFK on mättänyt viime aikoina maaleja oikein urakalla. Viime viikonloppuna joukkue murjoi Oulussa Kärpät maalein 7-0.

- Olemme saaneet sitä kiekkoa sinne maalille. Olemme saaneet sitä klassista ja yksinkertaista kiekkoa ja äijää maalille. Olemme saaneet maalineduspeliä nyt kuntoon. Yllättävän yksinkertaista, Lehterä kuvaili.

HIFK on tehnyt itse nyt paljon maaleja, mutta myös päästänyt vähän.

- Pakit ja molarit ovat olleet nyt tosi hyviä ja pakit ovat nostaneet tasoaan. Kiva siinä on pelata, kun molaritkin ovat ihan ytimessä ja antavat pelaajille itseluottamusta, Lehterä kertoi.

HIFK:lla on ollut syyskauden mittaan vaikeuksia saada ehjiä 60-minuuttisia alle, mutta nyt niitä on tullut jo ihan sarjatuotantona.

- Varmaan siinä tuuletuksessakin oli kyse siitä, että olemme löytäneet nyt sellaisen hyvän flown. Yritetään saada se pysymään. Silloin on paljon mukavampi tulla tänne hallille aina duuniinkin. Nyt kun eletään tätä synkkää ja pimeää aikaa, niin on se kiva, kun on töissä kivaa, Lehterä sanoi.

Lehterä on tehnyt tällä kaudella vasta kaksi maalia. Onko maalittomuus ehtinyt jo häiritsemään?

- Ei se kyllä ole ihan hirveästi häirinnyt enää näillä kilsoilla. Totta kai niitä olisi kiva tehdä enemmän, mutta sen verran tässä on kilsoja takana, että luottaa vain siihen omaan toimintaan. Ne tulee sitten kun tulee tai eivät tule, mutta ei tässä tarvitse muuttaa kuin ihan pieniä yksityiskohtia. Ne tulee tai ei tule, mutta ei sitä tarvitse sillä tavalla jännittää, Lehterä sanoi.

- Jos olisin tehnyt 10 tai 15 maalia, niin olisinko sittenkin NHL:ssä ensi kaudella. Ei sitä voi tietää. Tuossa oli taas tänäänkin skoutteja katsomassa, Lehterä naurahti.

HIFK:n perjantain juhlituin sankari oli perjantaina kuitenkin Micke Åsten, joka rikkoi nyt ensi kertaa urallaan neljän maalin maagisen rajan.

- Kyllä se penkki siinä kohtaa räjähti. Se oli kuin kirsikka kakun päälle. Muuli on tosi pidetty kaveri joukkueessa ja totta kai se oli kaikille pelaajille vähän semmoinen, että vähän kuin olisi itse tehnyt maalin. Hän on kuitenkin aikamoinen ikoni tässä seurassa, Lehterä hymyili.

Teksti: Ville Hirvonen, Helsingin jäähalli

Lue myös: Tappara nousi komeaan voittoon paikallispelissä, HIFK murhaavana - näin pelattiin SM-liigassa


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset