palkki

HIFK kaappasi todellisen superlupauksen - "Turusta on mukavampi ajaa tänne päin kuin sinne päin"

6.06.2023 - 18:40:00

uutiskuva

HIFK kohautti jääkiekkopiirejä, kun seura hankki superlupaus Aron Kiviharjun.

Kiviharju, 17, on yksi ikäluokkansa lahjakkaimpia puolustajia koko maailmassa, mutta miksi TPS vaihtui HIFK:hon?

- Ei siinä ole näiden nuorien lahjakkuuksien kanssa sen kummempaa kuin se, että jos pelaaja on miettimässä muutosta, niin me halusimme istua pöytään. Saatiin mahdollisuus olla siinä prosessissa mukana, mutta pelaajahan nämä päätökset loppuviimein tekee, HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen kommentoi.

- Ei se ole sellaista, että hypitään vieraisiin pöytiin ja huudellaan, että tule tänne. Nämä nuoret ovat aika valveutuneita ja he miettivät sitä omaa urakehitystään ja sitä parasta vaihtoehtoa. Haluttiin olla prosessissa mukana ja kertoa, miten meillä asiat hoidetaan. Sen kautta se päätyi sitten siihen, että Aron valitsi IFK:n. Ollaan erittäin innoissaan siitä, että päästään tekemään hänen kanssaan hommia, Salmelainen jatkoi.

Salmelaisen mukaan Kiviharjulle ei ole luvattu pelipaikkaa, vaan sen hän joutuu ottamaan ihan itse.

- Mahdollisuus on siinä, että jos hän pystyy tuomaan oman vahvuutensa tänne, niin hänellä on kaikki avut ottaa pelipaikka. Kokeeko hän, että me ollaan nähty hänet sellaisena pelaajana kuin hän itse näkee. Hän on pienikokoinen, mutta äärimmäisen fiksu jätkä. Hän pystyy kamppailemaan ja voittamaan kamppailuja. Hän on paljon vahvempi kuin miltä näyttää ehkä tuossa kameran edessä, Salmelainen sanoi.

- Se sisäinen motivaatio on hänen isoin vahvuutensa. Hän haluaa maksimoida sen potentiaalinsa pelaajana. Loppuviimein, jos hän haluaa NHL:ssä pelata, niin se pelipaikan voittaminen IFK:ssa ei tule olemaan se isoin haaste. Sen voittamalla hän mahdollistaa sitä seuraavaa steppiä omalla urallaan, Salmelainen sanoi.

Kiviharju, 17, muutti Helsinkiin yksin ilman vanhempiaan. Salmelainen luottaa, että nuorukainen pärjää mainiosti omillaan.

- Kannattaa jututtaa häntä vartin, niin tietää, että se kundi tulee pärjäämään paremmin kuin mä itse pärjäsin 25-vuotiaana. Erittäin hyvin kasvatettu nuori mies, joka ymmärtää täysin sen, mitä tämä laji tulee vaatimaan häneltä ja minkälainen ihminen ja urheilija pitää olla. Siihen kun tutustuu, niin ymmärtää, ettei siinä tule olemaan mitään haastetta, Salmelainen linjasi.

Kiviharjun vanhemmat jäivät Turkuun. Sinnekään ei ole liian pitkä matka Helsingistä.

- Vanhemmat nyt asuu aika lähellä. Turun motaria jos ajaa rajoitusten mukaan, niin ei ole edes pitkä matka. Varmasti sitä on aina mukavampi ajaa Turusta tänne päin kuin sinne päin, Salmelainen naurahti.

Teksti ja kuva: Ville Hirvonen, Helsinki

Lue myös: HIFK:n tähtihankinta Jori Lehterä velmuili - "Joutuvat mun kanssa elämään koko ajan"

Lue myös: Uskallatko mennä enää Turkuun, superlupaus Aron Kiviharju?


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Nyt puhuu Christian Horner

22.02.2024 19:40:00
uutiskuva
 

Livetulokset