palkki

HIFK pystyi palaamaan SM-liigan kärkeen ilman Ville Peltostakin - "Tässä oli vähän kaikkea"

14.01.2022 - 21:00:00

uutiskuva

HIFK palasi perjantaina SM-liigan kärkipaikalle, kun se kaatoi Tapparan kärkipelissä 4-3.

Ottelun käsikirjoitus oli varsin erikoinen. Jo avauserä tarjosi peräti kuusi maalia, mutta sitten hanat menivät kiinni kuin Krista Kiurun mahtikäskystä konsanaan.

Seuraavaa maalia saatiin odotella aina päätöserään asti. Siitä vastasi HIFK:n Jere Innala ja HIFK voitti pelin 4-3.

- Tämä oli varmasti mukava peli katsoa, jos olet kiekkofani. Tässä oli vähän kaikkea. Ensimmäisessä erässä tuli paljon maaleja ja tämä oli myös fyysinen matsi, missä molemmat joukkueet kamppailivat paljon, HIFK:n valmentaja Cory Murphy summasi Sport Contentille.

- Me saimme tietysti hyvän lähdön otteluun. Tappara kuittasi kuitenkin nopeasti kaikki maalit, jotka teimme avauserässä. Toinen eräkin oli mielestäni hyvin tasainen. Kolmannessa erässä olimme mielestäni hyvin vahvoja, Murphy jatkoi.

Tappara matkasi Helsinkiin peräti yhdeksän voiton mittaisessa voittoputkessa ja tähän HIFK osasi varautua.

- He ovat todella kova joukkue. Tiesimme kyllä, mitä se vaatii heitä vastaan, että pystymme pelin voittamaan. Olimme kuitenkin valmiina ja olen ylpeä joukkueen suorituksesta, Murphy kiitteli.

Tappara ei ole saanut HIFK:ta vielä tällä kaudella nutulleen. HIFK on vienyt toistaiseksi kaikki keskinäiset kolme kohtaamista nimiinsä.

- En osaa sanoa, miksi näin on. Keskitymme jokaiseen peliin yksi kerrallaan. Teemme jokaiseen otteluun pelisuunnitelman, mitä haluamme tehdä ja katsomme vain sitä. Mutta kuten sanoin, niin tiesimme, miten kova joukkue meillä on vastassa. Tulimme kaukaloon tietäen, miten paljon se vaatii, että voitamme tämän pelin. Jos katsotaan meidän neljättä maalia, niin se oli hyvä esimerkki siitä, miten saimme heidän alueelle hyvän paineen ja teimme ison maalin. Kyse on vain hyvästä valmistautumisesta ja pelaajien sitoutumisesta, Murphy mietti.

HIFK on saanut sairastuvansa tyhjäksi ja yksi isoimmista paluun tehneistä nimistä oli puolustaja Joonas Lyytinen, joka oli ennen perjantai-iltaan pelannut edellisen kerran syyskuussa. Murphyn vastuulla HIFK:ssa ovat puolustajat, joten hän on oikea henkilö vastaamaan siihen, miten merkittävä palanen Lyytinen joukkueelle on.

- On mahtavaa saada hänet takaisin kokoonpanoon. Tiedän, että hän on todella innoissaan ja hän on kulkenut pitkän matkan kuntoutuessaan loukkaantumisesta. Hän liikkuu hyvin ja tekee hyviä ratkaisuja kiekon kanssa. Hän on joukkueemme yksi johtajista. Mielestäni hän pelasi hyvän paluuottelun ja teki paljon hyviä asioita. Hän tuo peliimme uuden elementin ehdottomasti, Murphy kehui.

Muprhy kantoi perjantaina HIFK:n valmennusvastuuta yhdessä Samuel Tilkasen kanssa, sillä päävalmentaja Ville Peltonen on tämän viikon sivussa varotoimenpiteenä. Murphy ja Tilkanen luotsaavat joukkuetta myös huomenna Lappeenrannassa.

Teksti: Ville Hirvonen, Helsinki

Lue myös:   Leijonatähden vuorokausi: eilen Urheilugaalassa, perjantaina ratkaisemassa voittoa SM-liigan kärkipelissä!


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva