palkki

Suomalainen autourheilulupaus taisteli hienon voiton - Maamme-laulu kajahti Ranskassa

25.04.2022 - 16:27:00

uutiskuva

Suomalaisen autourheilun suurlupauksiin lukeutuva, vasta 12-vuotias karting-kuljettaja Kimi Tani on ajanut hienosti voittoon Ranskan mestaruusosakilpailussa. Kyse oli Aunay-les-Bois'ssa ajetusta Ranskan Juniorkarting -sarjan osakilpailusta.

Sarjan kolmas osakilpailu tarjosi nuorelle karting-lupaukselle täydellisen sunnuntain. Tani ajoi vakuuttavasti voittaen sekä esifinaalin että finaalin. Voitto maistui hyvältä haasteellisen lauantain jälkeen.

Perjantain vapaissa harjoituksissa Tani kolkutteli kärkiaikoja jokaisessa vedossa ja odotukset olivat korkealla. Aika-ajossa Tani ei saanut aikaiseksi täydellistä kierrosta sijoituksen ollessa neljäs. Mitään ei ollut vielä kuitenkaan menetetty.

- Koska kyseessä on yksimerkkiluokka, on erot tosi pienet kärkikuljettajien kesken. Aika-ajo ei mennyt ihan nappiin, mutta tiesin, että vauhtini riittää ajamaan voitosta, joten ei ollut aihetta hermoiluun, Tani kertoo.

Lauantain ensimmäisessä alkuerässä Tani taisteli voitosta aina viimeiselle kierrokselle asti, jolloin kilpakumppani ajoi kylkeen ja suomalaisen matka jäi siihen. Keskeytyksestä sisuuntuneena Tani teki näyttävän nousun toisessa alkuerässä, nousten kaikkiaan 15 sijaa, ollen maalissa kolmas.

- Vauhti oli ihan hyvää koko lauantain. Ensimmäisen erän keskeytys pudotti meikäläisen koko joukon keskivaiheille yhteispiteissä, mutta kyllä sieltä ehtii nousta esifinaalissa riittävästi, jotta voi finaalissa taistella taas voitosta.

Tani noudatti suunnitelmaansa kirjaimellisesti ja teki näyttävän nousun esifinaalissa ja ajoi hienosti voittajana ruutulipulle. Finaalissa Tani sai tehdä täyden työn taistellessaan ykköspaikasta koko finaalin ajan Enzo Perrot-Thommerotin kanssa. Viimeisillä kierroksilla Tani sai puristettua itsestään enemmän irti ja ajoi voittajana maaliin.

- Pitkästä aikaa sain ajaa ilman teknisiä ongelmia ja se näkyi vauhdissa heti. Sain pidettyä hyvän tason läpi koko viikonlopun ja palkinto oli paras mahdollinen, eli kisan voitto. Oli hauskaa taistella finaalin kärjessä Enzon kanssa. Mutta vielä hauskempaa oli kuunnella Maamme-laulua korkeimmalla korokkeella.

Sarja jatkuu 27.-29. toukokuuta Varenneksessa. Onnistuneen viikonlopun ansiosta Tani nousi sarjapisteissä viidenneksi ja kaikki on vielä mahdollista.

- Viikonloppu tasasi sarjapisteitä sopivasti, mikä mahdollistaa minullekin ajaa vielä koko sarjan voitosta. Helppoa se ei tule olemaan mutta kaikki on omissa käsissä. Totta kai koko sarjan voitto on tavoitteena.

Lähde: Tiedote. Kuva: KSP

Lue myös: Lewis Hamiltonilta suoraa puhetta tulevaisuudestaan - "Se tulee ottamaan yhden kivuliaan vuoden"

Lue myös: Max Verstappen ei halunnut kääntää puukkoa tuoreessa haavassa - "Kyllä hän tietää sen itsekin"


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 

Jari-Matti Latvalalle iso pettymys

15.06.2024 19:11:28
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Oliver Kapanen teki NHL-sopimuksen

15.06.2024 18:10:00

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset