palkki

Suomi mukana uudessa rallicrossin MM-sarjassa

17.10.2013 - 20:09:45Kansainvälisen autoliitto FIA:n hallitus päätti kokouksessaan syyskuun lopulla uudesta rallicrossin MM-sarjasta. Tänään vahvistetun tiedon mukaan ensi vuonna käynnistyvän sarjan kilpailukalenterista löytyy myös Suomi, MM-pisteistä ajetaan kesäkuun alussa Kouvolan Tykkimäellä.

Rallicrossin EM-sarja ja sen Kouvolassa ajettu Suomen osakilpailu uudistuivat tälle kaudelle. Sarjan kansainvälisestä promootiosta vastaa IMG Motorsport ja Suomen osakilpailun järjestelyistä Suomen MM-rallin järjestäjänä tunnettu markkinointiyhtiö AKK Sports Oy. Uusi promoottori ja kotimainen tapahtumajärjestäjä, tapahtuman uusi nimi sekä konsepti keräsivät kesällä kiitosta sekä kilpailijoilta että yleisöltä.

Kansainvälisen promoottorin tavoitteena on koko ajan ollut saada nostettua suosiotaan kasvattava rallicross MM-tasolle. FIA:n hallituksen syksyisen päätöksen mukaisesti tämä tapahtuu jo ensi vuonna. MM-sarjan virallisen kilpailukalenterin FIA vahvistaa viimeistään yleiskokouksessaan joulukuussa, mutta jo nyt on julkistettu, että Suomessa ja Kouvolassa SuperCar-luokan MM-pisteet ovat jaossa kesäkuun alussa, 7.-8.6.2014.

Autourheilun kotimaisen lajiliiton AKK-Motorsport ry:n toimitusjohtaja Jani Backman on erittäin tyytyväinen uuden MM-tason tapahtuman saamisesta Suomeen:

- AKK:n strategiaan kuuluu olla yksi autourheilun kärkimaita maailmassa. Toisen vuosittaisen MM-tason tapahtuman ansiosta voimme olla erittäin tyytyväisiä asemamme vankistumiseen entisestään, toteaa tyytyväinen Backman.

AKK Sports Oy ja IMG Motorsports solmivat sopimuksen Suomen osakilpailun järjestämisestä keväällä 2013. Sopimus on viisivuotinen, ja se kattaa vuodet 2013-2017. Toimitusjohtaja Tiina Lehmonen ei pelkää haastetta kahden kovatasoisen tapahtuman järjestämisessä:

- AKK Sports on ylpeä voidessaan isännöidä kahta autourheilun huipputapahtumaa. Meillä on pitkä kokemus MM-tason rallitapahtuman tekemisestä ja tätä tietotaitoa pystyimme hyödyntämään jo viime kesänä rallicross-kisan tekemisessä, yhdessä kovatasoisen, osaavan tekijäjoukon kanssa.

- Olemme iloisia siitä, että rallicross on jatkossa SuperCar-luokaille MM-tason kisa, koska kyseessä ehdottomasti tulevaisuuden laji. Tulevana kesänä autourheilufaneille onkin tarjolla täyslaidallinen motorsportia maailman huipulta!


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

TPS sai selkäsaunan Espoossa

2.03.2024 0:30:34
uutiskuva
 
uutiskuva
 uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

IL: Iivo Niskanen katosi Lahdessa

1.03.2024 19:30:00
uutiskuva
 uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset