Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Silja Lehtisen venekunta neljänneksi Miamissa

28.01.2012 - 20:13:49Siljat Lehtinen ja Kanerva sekä paluun kilparadoille tehnyt Mikaela Wulff ottivat komean neljännen sijan olympiavuoden avanneen Miamin maailmancupin finaaleissa. Yhdysvaltain Sally Barkow oli kahdessa pronssipurjehduksessa niukasti parempi ja vei kolmannen sijan.

Miamin match race kisan voitosta purjehtivat suomalaiset niukkaakin niukemmin finaalista pudottanut Britannian Lucy Macgregor sekä Australian Olivia Price. Miamin tuulen tyyntyessä uhkaavasti tilanne oli brittien hyväksi 2-1, mutta australialaiset olivat neljännessä purjehduksessa niskan päällä. Finaalin voittoon tarvitaan 3 voittoa.

Nyt suomalaiset lepäävät yhden päivän ja sitten alkaa valmistautuminen ensi viikon olympiapaikkakarsintaan niinikään Miamin vesillä. Silloin vastassa ovat ne maat, joilla maapaikkaa ei vielä ole.

Juuri päättyneen maailmancup-kisan valossa suomalaisilla pitäisi olla helppo puhde napata maapaikka itselleen, mutta päivän syntymäpäiväsankari Silja Kanerva muistutti, että ”jokainen kisa on erilainen ja kaikki maat tällä tasolla ovat vaarallisia”.

– Meidän pitää vain olla huolellisia ja uskoa omaan tekemiseemme, yksi kisa kerrallaan sekin regatta etenee, tiivisti Kanerva.

Suomalaisten mitalitoiveet Miamissa ovat nyt 49er-kaksikko Lauri Lehtisen ja Kalle Baskin varassa. Neljäysien medal race käynnistyy puoli kahdeksalta Suomen aikaa, sikäli kun Miamin tämänpäiväinen kevyt tuuli sen sallii. Ennen ratkaisevaa purjehdusta suomalaiset ovat kolmantena kaksi pistettä takanaan vaanivaa tanskalaisvenekuntaa edellä.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!