NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Huippusopimus! Suomalainen jalkapallolupaus siirtyy maineikkaaseen hollantilaisseuraan

21.1.2020 - 16:32:11


16-vuotias jalkapallolahjakkuus Onnipekka Pajula siirtyy TPS:stä hollantilaisen FC Groningenin akatemiaan. TPS tiedotti asiasta verkkosivuillaan.

Kyseessä on huippulupaavalle hyökkääjälle valtava mahdollisuus, sillä Hollannin pääsarjassa pelaava Groningen on tunnettu nuorten pelaajien kasvattaja. Seurassa ovat pelanneet aikoinaan muun muassa Virgil van Dijk sekä Luis Suarez.

Pajula siirtyy seuraan lainasopimuksella, joka kestää kesään 2021 asti. Groningenilla on sen jälkeen osto-oikeus.

Pajula on harjoitellut TPS:n edustusjoukkueessa, mutta nuorukaisen pääasiallinen pelipaikka on ollut turkulaisten 17-vuotiaiden joukkueessa.

- Onnipekka on vähän erilainen suomalainen hyökkääjä, jota nopeat jalat vievät eteenpäin. Tietysti nuorella pelaajalla on vielä oppimista tästä pelistä kokonaisvaltaisesti, mutta sitähän nyt lähdetään opiskelemaan lisää. Ollaan ylpeitä ja iloisia siitä, että jälleen TPS:stä lähtee yksi nuori pelaaja maailmalle, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen sanoo tiedotteessa.

Pajula on vuoden sisällä toinen TPS-peluri, joka siirtyy Groningeniin. Toppari Nikolas Talo siirtyi seuran akatemiaan viime vuoden heinäkuussa.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!