Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Suomalaishyökkääjä maalasi NHL:ssä kahden ja puolen vuoden tauon jälkeen

25.10.2021 - 5:30:00


Henrik Borgström pääsi pitkän tauon jälkeen maalin makuun NHL:ssä sunnuntaina. Se oli kuitenkin laiha lohtu suomalaishyökkääjän Chicago Blackhawksille, joka kärsi 3-6 -kotitappion Detroit Red Wingsille.

Borgström kavensi lähietäisyydeltä lukemiksi 3-5 päätöserän alussa. Lähemmäksi Chicago ei kuitenkaan päässyt, vaan Detroitin ruotsalainen huippulupaus Lucas Raymond kasvatti eron takaisin kolmeen maaliin viisi minuuttia myöhemmin. Kesän 2020 NHL-draftissa numerolla neljä varattu Raymond täydensi samalla ensimmäisen hattutemppunsa taalajäillä.

Raymond (3+1) esiintyi kuudennessa NHL-ottelussaan. Myös hänen ketjukavereillaan Tyler Betuzzilla (1+2) ja Dylan Larkinilla (0+3) peli kulki.

Borgström edusti yliopistouransa jälkeen reilut kaksi vuotta NHL-seura Florida Panthersia, mutta palasi viime kaudeksi Suomeen ja Helsingin IFK:hon. Hän oli tehnyt edellisen NHL-maalinsa Panthersin paidassa 5. maaliskuuta 2019 eli hieman yli kaksi ja puoli vuotta sitten.

Chicagon kausi on alkanut katastrofaalisesti vaikka seura teki kesällä nimekkäitä hankintoja. Muun muassa maalivahti Marc-Andre Fleurylla, puolustaja Seth Jonesilla ja hyökkääjä Tyler Johnsonilla vahvistunut Blackhawks on hävinnyt kauden kaikki kuusi otteluaan.

NHL:n kellariosastoon veikatulla Detroitilla kulkee sen sijaan odotettua paremmin. Red Wings on voittanut kauden kuudesta ottelustaan puolet.

Maalivahti Kaapo Kähkösen kauden ensiesiintyminen päättyi tappioon. Kähkösen Minnesota Wild hävisi kotonaan Nashville Predatorsille 2-5.

Kähkönen torjui 24 laukausta. Kauden viidennen ottelunsa pelannut Minnesota kärsi ensimmäisen tappionsa.

Nashvillen riveissä luistelivat Mikael Granlund (0+1) ja Eeli Tolvanen (0+0). Juuse Saros toimi Predatorsin luukkuvahtina.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!