Mainos: NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Tuukka Rask jäi nuolemaan näppejään NHL:n parhaan maalivahdin valinnassa - sai kuitenkin toisen kunnian

22.9.2020 - 05:00:27


Tuukka Rask jäi nuolemaan näppejään jääkiekon NHL-liigan parhaan maalivahdin valinnassa maanantaina. Boston Bruinsin suomalaistähti sijoittui äänestyksessä toiseksi.

NHL-seurojen General Managerit äänestivät parhaan maalivahdin Vezina Trophysta. Palkinto meni Winnipeg Jetsin Connor Hellebuyckille.

Hellebuyck valittiin ensimmäisen kerran NHL:n parhaaksi maalivahdiksi. Hän sijoittui Vezina-äänestyksessä kakkoseksi Nashville Predatorsin Pekka Rinteen jälkeen 2018.

- Tämä on hyvin palkitsevaa ja melkeinpä pieni helpotus, koska olin niin lähellä (voittaa) viime kerralla ja halusin sen niin kovasti, Hellebuyck kertoi NHL:n verkkosivuilla.

Rask sijoittui tämän vuoden äänestyksessä toiseksi. Kolmannen sijan nappasi Tampa Bay Lightningin Andrei Vasilevski. Rask voitti Vezina Trophyn 2014.

Rask valittiin tämän kauden NHL:n kakkostähdistön maalivahdiksi. Edellinen suomalainen NHL:n tähdistöissä oli Rinne, joka valittiin ykköskentällisen maalivahdiksi 2018. Rask oli ykköstähdistössä 2014.

Rinne valittiin kakkostähdistöön 2011. Calgary Flamesin maalivahti Miikka Kirusoff oli ykköstähdistössä 2006.

Suomalaista kenttäpelaajaa ei ole nähty NHL:n tähdistöissä tällä vuosituhannella kertaakaan. Viimeisin kunnian saanut oli Teemu Selänne, joka valittiin kakkostähdistöön 1999.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL-seurat jonottavat Erik Haulaa

20.10.2020 17:16:27