Sprinttikisojen määrä tuplaantumassa ensi kaudeksi - nämä F1-kilpailut haluavat sprintin

7.12.2021 - 9:39:00


Täksi F1-kaudeksi uutuutena tullut sprinttikilpailu saa jatkoa myös ensi kaudella. Näillä näkymin ensi kaudella ajettaisiin kuusi sprinttikisaa.

Tänä vuonna sprinttikilpailut otettiin mukaan kolmessa osakilpailussa. Sprinttikisassa ajetaan perjantaina aika-ajot, jotka määräävät lauantain sprinttikisan lähtöjärjestyksen. Sprinttikisan järjestys sen sijaan määrää sunnuntain varsinaisen GP:n lähtöjärjestyksen.

Tällä kaudella ajettiin kolme sprinttikilpailua. Uusi kilpailumuoto teki ensiesiintymisensä Silverstonessa, jonka lisäksi se ajettiin Monzassa ja Sao Paulossa.

Ensi kauden kisakalenteriin on tarkoitus lisätä kuusi sprinttikisaa. Autosport on saanut tietoonsa osakilpailut, jotka havittelevat sprinttikisaa itselleen.

Sprinttikisaa osaksi omaa kisaviikonloppuaan haluavat Bahrain, Imola, Kanada, Itävalta, Hollanti ja Brasilia. Se tarkoittaisi sitä, että ainoastaan Brasiliassa säilyisi tämän vuoden sprinttikalenterista.

Ensi kauden osakilpailut starttaavat Bahrainista, joten heti ensimmäisenä kisaviikonloppuna olisi sprinttikilpailu. Kilpailuja ei ole kuitenkaan lyöty vielä lopullisesti lukkoon.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Advertising: Find here the best gaming links and sports live streams

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

  

 

Mäkihyppy: paras suomalainen 40:s

23.01.2022 19:10:48