Yksi kaikkien aikojen huikeimmista playoff-otteluista NFL:ssä! - 25 pistettä viimeisen kahden minuutin aikana, ratkaisu jatkoajalla

24.01.2022 - 5:10:00


Kansas City Chiefs ja Buffalo Bills järjestivät yhden kaikkien aikojen näytöksistä amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan pudotuspeleissä sunnuntaina. Kun savu oli laskeutunut, niin Kansas City oli kukistanut Buffalon kotonaan jatkoajalla 42-36.

Kansas City eteni AFC-konferenssin loppuotteluun neljäntenä peräkkäisenä vuotena. Chiefs isännöi ensi sunnuntaina Cincinnati Bengalsia. Tuon ottelun voittaja etenee NFL:n loppuotteluun eli Super Bowliin.

Kansas City johti kaksi minuuttia ennen loppua 26-21. Buffalo käänsi tilanteen edukseen pelinrakentaja Josh Allenin syötettyä laitahyökkääjä Gabriel Davisin touchdownin. Bills onnistui kaupan päälle kahden lisäpisteen suorituksessa, joten vieraat johtivat 29-26.

Vain 41 sekuntia myöhemmin Kansas City oli edellä lukemissa 33-29. Chiefsin pelinrakentaja Patrick Mahomes syötti laitahyökkääjä Tyreek Hillin 64 jaardin touchdownin.

Tasan minuutti eteenpäin ja Buffalo luuli voittaneensa ottelun. Allenin syöttö löysi Davisin maalialueelta ja Bills oli edellä lukemissa 36-33. Tuo touchdown-koppi oli Davisille illan neljäs. Se on yhden ottelun uusi NFL:n playoff-ennätys.

Mutta kellossa oli aikaa vielä 12 sekuntia. Mahomes syötti ensin Hillille ja sitten sisemmälle laitahyökkääjälle Travis Kelcelle, mikä vei Kansas Cityn potkumaalietäisyydelle. Harrison Butkerin jalka sivalsi ottelun jatkoajalle.

Kansas City voitti kolikonheiton ja sai pallon jatkoajalla. Chiefs eteni tehokkaasti kahdeksan jaardin päähän Billsin päädystä. Sitten Mahomes antoi kuoliniskun löytämällä Kelcen maalialueelta. Koska Kansas City teki suoraan touchdownin, niin Buffalo ei päässyt edes yrittämään vastausta jatkoajalla.

Buffalo hävisi Kansas Citylle myös vuosi sitten pudotuspeleissä. Tuolloin Chiefs ja Bills kohtasivat AFC:n loppuottelussa.

Ensi sunnuntaina pelataan myös NFC-konferenssin loppuottelu, jossa kohtaavat Los Angeles Rams ja San Francisco 49ers.

Lue myös: Mielipuolista draamaa! - Tom Brady ja kumppanit nousivat kaukaa takaa, mutta hävisivät summerin soidessa


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

NBA:n mestari vaihtuu

16.05.2022 4:05:14