Mielipuolista draamaa! - Tom Brady ja kumppanit nousivat kaukaa takaa, mutta hävisivät summerin soidessa

24.01.2022 - 1:40:00


Amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan mestari eli Super Bowlin voittaja vaihtuu. Titteliä puolustanut Tampa Bay Buccaneers hävisi sunnuntaina pudotuspelien toisella kierroksella Los Angeles Ramsille kotonaan 27-30.

NFC-konferenssin loppuottelussa nähdään kalifornialainen taisto. Super Bowliin etenee joko Rams tai San Francisco 49ers, joka kukisti jo lauantaina Green Bay Packersin vieraissa 13-10. Ensi sunnuntaina käytävä NFC:n finaali eli NFL:n välierä Ramsin ja Ninersin välillä pelataan Los Angelesissa.

Ottelu näytti muodostuvan totaaliseksi vieraiden murskavoitoksi, kun Los Angeles meni kolmannella neljänneksellä 27-3 -johtoon pelinrakentaja Matthew Staffordin lähietäisyydeltä viimeistelemällä touchdownilla. Mutta pelinrakentajalegenda Tom Bradyn johtama Tampa Bay nousi vielä rinnalle.

Los Angeles menetti kamppailussa pallon neljä kertaa ja epäonnistui kerran potkumaaliyrityksessä. Se aukaisi Tampa Baylle portin. Yksi potkumaali, kaksi keskushyökkääjä Leonard Fournetten touchdownia ja yksi laitahyökkääjä Mike Evansin touchdown nostivat Buccaneersin rinnalle.

Fournetten jälkimmäinen touchdown tasoitti lukemiksi 27-27. Mutta pelikellossa oli aikaa vielä 42 sekuntia. Stafford syötti kahdesti tähtilaitahyökkääjä Cooper Kuppille ja Los Angeles oli nopeasti potkumaalietäisyydellä. Tällä kertaa Matt Gay ei epäonnistunut vaan lähetti Ramsin NFC:n loppuotteluun ja päätti Buccaneersin kauden.

Tämä oli kolmas neljästä pudotuspelien toisen kierroksen eli niin sanotun divisional-kierroksen ottelusta. Kaikki kolme kamppailua ovat ratkenneet potkumaalilla "summerin soidessa".

Brady voitti New England Patriotsin paidassa kuusi Super Bowlia. Hän siirtyi kaksi vuotta sitten Buccaneersin ja juhli Super Bowlin voittoa heti ensimmäisen kautensa päätteeksi. Nyt jäämme taas odottamaan 44-vuotiaan NFL-legendan päätöstä: jatkaako hän uraansa vai ei.

Rams oli viimeksi näin pitkällä pudotuspeleissä kolme vuotta sitten. Tuolloin Los Angeles eteni aina Super Bowliin saakka ennen kuin hävisi Bradyn Patriotsille.

Lue myös: Yksi kaikkien aikojen huikeimmista playoff-otteluista NFL:ssä! - 25 pistettä viimeisen kahden minuutin aikana, ratkaisu jatkoajalla


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

NBA:n mestari vaihtuu

16.05.2022 4:05:14