Kärkijoukkue sortui pallonmenetyksiin - hurjaa draamaa NFL:n pudotuspeleissä

23.01.2022 - 2:45:00


Draamaa ei puuttunut amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan pudotuspelien toisen kierroksen ensimmäisestä ottelusta lauantaina. Kun savu laskeutui, niin Cincinnati Bengals oli kukistanut Tennessee Titansin vieraissa 19-16.

Cincinnati etenee AFC-konferenssin loppuotteluun kolmannen kerran seuran historiassa ja ensimmäistä kertaa 33 vuoteen. Benglas tulee taistelemaan paikasta NFL:n loppuotteluun eli Super Bowliin joko Kansas City Chiefsia tai Buffalo Billsia vastaan.

Kamppailu ratkesi "summerin soidessa", kun Cincinnatin Evan McPherson laittoi illan neljännen potkumaalinsa haarukkaan kylmästi 52 jaardin päästä. Bengals oli vain hetkeä aikaisemmin katkaissut Titansin pelinrakentaja Ryan Tannehillin syötön kolmannen kerran ottelussa. Cincinnati eteni sen jälkeen yhdellä heitolla 19 jaardia ja yhdellä juoksulla kaksi jaardia pedaten ratkaisupaikan McPhersonille eikä tulokaspotkaisija erehtynyt.

Cincinnati johti kamppailua 6-0 ja kolmannen neljänneksen loppumetreillä 16-6. Benglas teki ainoan touchdowninsa keskushyökkääjä Joe Mixonin juoksulla reilu viisi minuuttia tauon jälkeen.

Tennessee nousi hetkessä tasoihin kolmannen neljänneksen lopussa. Titans kavensi ensin potkumaalilla ja katkaisi heti perään Bengalsin pelinrakentaja Joe Burrow´n syötön. Noin minuutti myöhemmin Tannehill syötti laitahyökkääjä A.J. Brownin touchdownin. Brown eteni ottelussa kopeilla yhteensä 142 jaardia.

Tennessee oli runkosarjassa AFC:n paras joukkue ja pääsi suoraan pudotuspelien toiselle kierrokselle. Kausi päättyi kuitenkin julmaan playoff-pettymykseen omien virheiden takia.

Tennessee oli saanut supertähtensä, keskushyökkääjä Derrick Henryn takaisin riveihinsä sairastuvalta. Henry eteni 20 yrityksellä 62 jaardia ja teki yhden touchdwnin, mutta ei näyttänyt olevan ihan 100-prosenttisessa kunnossa omaan huipputasoonsa nähden.

Burrow ei syöttänyt yhtään touchdownia, mutta vei Cincinnatin hyökkäystä eteenpäin varsinkin laitahyökkääjien Ja´Marr Chasen (109 jaardia) ja Tee Higginsin (96) avulla. Mixon eteni rynnimällä ja kopeilla yhteensä 105 (54+51) jaardia.

Tennessee sai säkitettyä Burrow´n perätui yhdeksän kertaa, mikä on jaetusti NFL:n playoff-ennätys, mutta sekään ei tuonut voittoa. Cincinnati säkitti Tannehillin vain yhden kerran.

Cincinnati ei ollut koskaan aikaisemmin seuran historiassa voittanut playoff-ottelua vieraskentällä.

Lue myös: Myös NFL:n toinen kärkijoukkue saman tien laulukuoroon - kohtalokas lentopotku käynnisti sulamisen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

NBA:n mestari vaihtuu

16.05.2022 4:05:14